Atmosferă de secol trecut

Atmosferă de secol trecut
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-un cadru boem, la „Scena Cafe”, lângă Casa de Cultură a Sindicatelor” s-a deschis, pe 3 decembrie, primul târg de vintage şi hand-made din Galaţi. Adică haine de epocă şi obiecte făcute manual.

Puteţi să vă convingeţi chiar cu ochii voştri, că intrarea şi privitul sunt pe gratis. Sau, dacă vă place ceva, chiar puteţi să cumpăraţi că preţurile nu sunt piperate deloc.

Încă de la intrare, pentru numai 10 lei, poţi să-ţi faci şi un look retro, care să cadreze cu atmosfera şi să te inspire la cumpărături. Două tinere cosmeticiene te aşteaptă alături de un fotograf care să imortalizeze momentul.

Scotocind prin lada bunicii

Apoi poţi continua cu achiziţionarea unei bluze sau rochii şic, parcă scoasă din lada bunicii, care, deşi nu mai e la modă, are ceva special, care se traduce prin material de calitate şi lucrătură de bun gust.

Se pot asorta şi accesorii, poşete, eşarfe, pălării, încălţăminte. Totul e să aveţi răbdarea şi dispoziţia necesară unei scotociri ca „prin podul bunicii”.

„Boala” bijuteriilor devenită afacere

Partea cea mai gustată de public pare să fie însă cea a bijuteriilor lucrate manual, unde fiecare a găsit câte ceva pe gustul său sau pe gustul persoanelor dragi. 

Alături de minunile înşirate pe aţă ale Georgianei Munteanu din Galaţi, am găsit şi două doamne din Slobozia, care trăiesc din vânzarea bijuteriilor pe care le creează:

„Nu putem spune că se trăieşte bine din aşa ceva. La noi tradiţia unor astfel de târguri este săracă, deocamdată. Sperăm să capete însă deschidere. Pentru mine, crearea acestor bijuterii e ca o boală, nu mă pot lăsa”.

„Am site şi pe internet, mă interesez de organizarea unor astfel de târguri. La Galaţi mi s-a părut foarte avantajoasă participarea, pentru că taxa a fost modică şi nu se percepe nici bilet la intrarea publicului, cum se întâmplă prin alte părţi”, îmi spune Doine Iabraşu, asigurându-mă că pot să-i cer orice fel de bijuterie făcută manual, că se va strădui să onoreze comanda.

Prima ediţie pe final, trăiască ediţia a doua

Cele două iniţiatoare şi organizatoare ale târgului, poeta Angela Baciu şi decoratoare Constance Vintilă, ne-au declarat că sunt foarte mulţumite de cum s-a desfăşurat această primă ediţie şi plănuiesc s-o organizeze şi pe-a doua foarte curând.

„Dacă pe prima am organizat-o în preajma lui Moş Nicolae, ce-a de-a doua ediţie va fi înainte de Crăciun. Peste tot în lume, se organizează târguri vintage şi oamenii nu se sfiesc să poarte la petreceri ceva vechi, dar cu stil”.

„De asemenea, obiectele şi decoraţiunile făcute manual au căutare şi sunt la mare cinste. Sperăm să ajutăm şi noi la crearea unei asemenea tendinţe şi la Galaţi, prin organizarea a cât mai multe ediţii”, ne-a declarat Angela Baciu.

Constance Vintilă – cea care a avut o expoziţie proprie în urmă cu două săptămâni la Galaţi – consideră că tema unor asemenea târguri este „Reînvierea”.

Pentru că „hainele vechi au un stil aparte, spre deosebire de ceea ce este acum la modă şi pot fi oricând purtate, dacă ştii cum să le pui în valoare”.

Târgul va mai fi deschis şi astăzi, cei care vor să-l viziteze, putând face acest lucru începând cu ora 12.00. Dacă nu aveţi timp, aşteptaţi ediţia a doua.

Explicaţii foto:

1 - Bijuteriile lucrate manual la preţuri accesibile pentru toate buzunarele şi toate fanteziile

2 - Te poţi simţi specială cu un look retro

Citit 1114 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.