Zeci de şoferi, prinşi băuţi în trafic

Zeci de şoferi, prinşi băuţi în trafic
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Fenomenul consumului de alcool la volan creşte îngrijorător la Galaţi, în ciuda acţiunilor de prevenire şi sancţionare derulate de poliţişti. Zeci de conducători auto au fost prinşi la volan în ultimele şapte zile, mulţi dintre ei făcându-şi simţită prezenţa în trafic în zilele de weekend.

Este clar, amenzile şi dosarele penale nu sunt suficiente pentru a-i potoli pe şoferii predispuşi să se urce la volan şi să pornească la drum sub influenţa alcoolului. O dovedeşte creşterea continuă a numărului conducătorilor auto care îşi riscă siguranţa lor şi viaţa altora pentru câteva pahare de băutură.

Oficial, numai săptămâna trecută, pe drumurile din Galaţi au fost contabilizaţi peste 30 de "turmentaţi" la volan, dar numărul real al acestora, care au norocul să nu fie depistaţi la controalele de rutină ori să provoace accidente, este mult mai mare.

Conform situaţiei Poliţiei Rutiere Galaţi, în ultimele şapte zile, 27 şoferi au fost depistaţi în stare de ebrietate la volan de către agenţii de circulaţie, 19 dintre aceştia scăpând doar cu amendă şi permis suspendat, pentru că valoarea alcoolemiei nu era destul de mare cât să aibă conotaţii penale. În alte opt cazuri, când şoferii depăşiseră măsura, au fost deschise dosare penale.

Îngrijorătoare sunt situaţiile raportate şi de poliţiştii de la secţii sau posturile din judeţ, care au şi ei "recolta" lor de şoferi prieteni cu paharul. Şase astfel de cazuri au fost înregistrate numai în weekend, în localităţi precum Matca, Tecuci, Independenţa sau Nicopole, protagonişti fiind şoferi cu vârste cuprinse între 23 şi 54 de ani. Valorile alcoolemiilor de etiloteste s-au situat între 0,50 şi 0,99 la mie în aerul expirat. Şi mai grav este că, în două situaţii, unul dintre şoferii beţi avea permisul anulat, iar un altul, suspendat pentru 90 de zile.

Amenzi de peste 400.000 de lei

Este un record de sancţiuni aplicate de Poliţia Rutieră din Galaţi, cele mai multe pietonilor care au traversat neregulamentar, în număr de 281. 215 şoferi au fost amendaţi pentru că nu purtau centurile de siguranţă, în timp ce 196 au fost "arşi" pentru viteză excesivă. Poliţiştii i-au urmărit şi pe şoferii care butonau telefoanele în timpul condusului, 29 de cazuri fiind sancţionate. Alţi 25 de şoferi au încasat amenzi pentru neacordare de prioritate, în timp ce 114 au fost taxaţi pentru că nu aveau actele la ei. În paralel cu aplicarea amenzilor a căror valoare totală a depăşit suma de 400.000 de lei, poliţiştii au reţinut 103 permise şi 43 de certificate de înmatriculare.

Citit 1426 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.