UPDATE | Sancțiuni în cazul incendiului puternic din Zona Liberă

UPDATE | Sancțiuni în cazul incendiului puternic din Zona Liberă
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

UPDATE, miercuri, 6 martie 2019 | Intervenția din Zona liberă, acolo unde inițial a izbucnit un incendiu de vegetație, a fost încheiată după trei zile. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați a dispus și un control în zonă, fiind aplicate și sancțiuni.

În total, flăcările au mistuit cinci hectare de vegetație uscată, un stâlp transport energie electrică și circa 150 de anvelope pentru utilaje de minerit.

Paguba se ridică, doar în cazul proprietarul anvelopelor, la aproximativ 400.000 de euro.

”Proprietarul anvelopelor a fost sancționat, în calitate de concesionar, cu o amendă în cuantum de 500 de lei și Administrația Zonei Libere cu amendă în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea normelor privind siguranța la incendiu”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.


UPDATE, duminică, 3 martie 2019, ora 20,00. INCENDIU de amploare în Zona Liberă Galați (VIDEO) | Pompierii gălățeni intervin cu cinci autospeciale în Zona Liberă, unde are loc un incendiu de proporții. Incendiul a izbucnit inițial la vegetația uscată, dar flăcările s-au extins la mai multe anvelope depozitate în zona respectivă.

Conform pompierilor, este vorba despre aproximativ 200 de anvelope de la utilajele miniere, acestea fiind de mari dimensiuni și foarte grele. Un nor de fum gros s-a ridicat în aer, ceea ce a făcut ca intervenția să fie foarte dificilă. Cu ajutorul unor utilaje s-a reușit ca aproximativ 100 de anvelope să fie îndepărtate de zona cuprinsă de flăcări. După ce au stat de vorbă cu proprietarul anvelopelor, pompierii au stabilit că paguba se ridică la aproximativ 400.000 de euro.

Pompierii gălățeni vor rămâne în Zona Liberă, cel mai probabil, toată noaptea pentru asigurarea perimetrului. Abia la finalul intervenției, pompierii vor stabili ce a provocat incendiul de vegetație care s-a extins la anvelope.


(3 martie 2019) Incendiu în Zona Liberă Galați. Zeci de cauciucuri au luat foc după ce un incendiu a izbucnit în zona în care acestea erau depozitate. Conform pompierilor gălățeni, la fața locului intervin patru autospeciale.

Initial, pompierii au fost solicitați să intervină pentru că ardea vegetație uscată. Flăcările s-au extins la mai multe cauciucuri, iar în urma arderii acestora este emanat un fum foarte gros.

Vom reveni.

Citit 14866 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2019 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.