Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
6 comentarii

UPDATE, miercuri, 6 martie 2019 | Intervenția din Zona liberă, acolo unde inițial a izbucnit un incendiu de vegetație, a fost încheiată după trei zile. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați a dispus și un control în zonă, fiind aplicate și sancțiuni.

În total, flăcările au mistuit cinci hectare de vegetație uscată, un stâlp transport energie electrică și circa 150 de anvelope pentru utilaje de minerit.

Paguba se ridică, doar în cazul proprietarul anvelopelor, la aproximativ 400.000 de euro.

”Proprietarul anvelopelor a fost sancționat, în calitate de concesionar, cu o amendă în cuantum de 500 de lei și Administrația Zonei Libere cu amendă în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea normelor privind siguranța la incendiu”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.


UPDATE, duminică, 3 martie 2019, ora 20,00. INCENDIU de amploare în Zona Liberă Galați (VIDEO) | Pompierii gălățeni intervin cu cinci autospeciale în Zona Liberă, unde are loc un incendiu de proporții. Incendiul a izbucnit inițial la vegetația uscată, dar flăcările s-au extins la mai multe anvelope depozitate în zona respectivă.

Conform pompierilor, este vorba despre aproximativ 200 de anvelope de la utilajele miniere, acestea fiind de mari dimensiuni și foarte grele. Un nor de fum gros s-a ridicat în aer, ceea ce a făcut ca intervenția să fie foarte dificilă. Cu ajutorul unor utilaje s-a reușit ca aproximativ 100 de anvelope să fie îndepărtate de zona cuprinsă de flăcări. După ce au stat de vorbă cu proprietarul anvelopelor, pompierii au stabilit că paguba se ridică la aproximativ 400.000 de euro.

Pompierii gălățeni vor rămâne în Zona Liberă, cel mai probabil, toată noaptea pentru asigurarea perimetrului. Abia la finalul intervenției, pompierii vor stabili ce a provocat incendiul de vegetație care s-a extins la anvelope.


(3 martie 2019) Incendiu în Zona Liberă Galați. Zeci de cauciucuri au luat foc după ce un incendiu a izbucnit în zona în care acestea erau depozitate. Conform pompierilor gălățeni, la fața locului intervin patru autospeciale.

Initial, pompierii au fost solicitați să intervină pentru că ardea vegetație uscată. Flăcările s-au extins la mai multe cauciucuri, iar în urma arderii acestora este emanat un fum foarte gros.

Vom reveni.

Citit 13101 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2019 19:50

6 comentarii

 • postat de Toma Costel Joi, 07 Martie 2019 08:11 82.137.10.*** Link la comentariu
  0
  1

  Sanctiunile astea sunt o mangaiere pe crestet. Protectia mediului nu a aflat de poluare ? Cei care au dat avizul de intrare in zona sunt ingerasi.

  Raportează
 • postat de sami Luni, 04 Martie 2019 14:42 82.78.254.*** Link la comentariu
  0
  4

  Ffocul a fost pus intentionat , daca vor gasi vinovatul mai dureaza oricum zona era cred pazita

  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL Luni, 04 Martie 2019 11:29 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  7

  Incendiul cred că a pornit de la un foc nesupravegheat (grătar, că tot se intra în Post) sau o ţigară aruncată aiurea de indivizi care activează pe acolo!
  Cel mai deranjant este faptul că acele anvelope sunt depozitate necorespunzător şi vrem să ştim cine este proprietarul acestora care trebuie să plătească pentru poluarea creată?
  Poate ne ajută Garda de Mediu în acest sens şi poate ne spune şi câte controale s-au efectuat acolo în ultima perioadă!

  Raportează
 • postat de IC Luni, 04 Martie 2019 06:47 5.13.251.*** Link la comentariu
  1
  6

  Daca incendiul s-a datorat vegetatiei uscate , sa plateasca conducerea administrativa si de partid ,a "Zonei libere " fiindca nu au facut curat in incinta . Oare ISU Galati o fi inspectat zona ,daca da ce masuri a luat ,sau se ocupa numai de biserici ,scoli si carciumi ?

  Raportează
 • postat de ss Duminică, 03 Martie 2019 21:12 5.13.239.*** Link la comentariu
  1
  13

  Zona libera de activitate galateana! Jalnic!

  Raportează
 • postat de Toma Costel Duminică, 03 Martie 2019 19:45 82.137.10.*** Link la comentariu
  2
  11

  Daca foto e de la fata loculul arata a incendiere premeditata
  Conform regulamentelor zonei libere cauciucurile trebuiau sa stea intr-o hala cu sisteme antiincendiu
  Sunt mai multe institutii (pompieri, politie , procuratura , garda financiara corp de control primarie ) care trebuie sa ancheteze contract licente etc.
  Acolo a scapat cineva de niste cauciucuri care ar fi costat mult pentru distrugere corespunzatoare

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.