La volan, după paharele de Mucenici

La volan, după paharele de Mucenici
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mai mulţi şoferi din Galaţi sunt cercetaţi penal pentru că nu au rezistat tentaţiet de a onora tradiţia celor "44 de pahare", cu toate că urmau să se urce la volan. Chiar dacă nu au dat pe gât cantitatea tradiţională, conducătorii auto au fost depistaţi cu alcoolemii suficient de mari cât să intre în vizorul poliţiei.

Doi dintre şoferi au fost traşi pe dreapta în Galaţi, pe strada Nicolae Bălcescu. Agenţii au stabilit că aveau concentraţii în aerul expirat de 0,52 şi, respectiv, 0,43 la mie. Un al treilea şofer care nu s-a îndurat să refuze câteva pahare a fost depistat la Tecuci, în cazul lui etilotestul indicând o valoare de 0,66 la mie. În satul Băltăreţi, pe un drum comunal, şi pe o stradă din Tg. Bujor au fost identificaţi încă doi şoferi, unul de 49 de ani, cu o alcoolemie de 0,54 la mie, şi unul pentru care etilotestul a arătat o concentraţie de 0,58 la mie. Toţi cei cinci şoferi au primit în dar câte un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vor rămâne fără permise.

"Parfumat", fără carnet

Un caz mai special, tot de Ziua Bărbatului, a fost înregistrat la Smârdan, unde un localnic de 34 de ani şi-a făcut un cadou nesperat, după ce s-a urcat băut la volanul unei maşini şi a pornit la plimbare. Neştiind foarte bine să şofeze, dar şi influenţat de alcool, a sărit în ochii unui echipaj de poliţie, care a observat deplasarea sinuoasă a autoturismului. Tras pe dreapta, bărbatul a fost testat cu etilotestul, reieşind că avea o concentraţie de 0,69 la mie în aerul expirat. Mai mult, poliţiştii aveau să constate că nu deţinea permis pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care i-au deschis dosar penal pentru două infracţiuni.

Citit 807 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.