Strada Brăilei, redeschisă traficului. Urmează Basarabiei (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Strada Brăilei, redeschisă traficului. Urmează Basarabiei (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE. Strada Brăilei, pe tronsonul cuprins între bulevardul Dunărea și strada Oțelarilor, a fost redeschisă traficului ieri-seară, după ora 18,00, potrivit anunţului făcut de Primăria municipiului Galaţi. Ieri, la prânz, când am vizitat şantierul de lucrări, tocmai fusese turnat primul strat de asfalt, iar „groapa” se mutase pe trotuarul din zona blocurilor G1-G2 din Micro 18.
Reamintim că, puternic afectată de tasări şi fisuri, strada Brăilei a fost închisă traficului rutier la intrarea în oraş dinspre Tecuci şi decopertată pe toată lăţimea carosabilului. Intervenţia a început pe 30 martie.
Potrivit reprezentanţilor Apă Canal, în zona trotuarului aferent blocurilor A1 şi A3 din Micro 20 au fost blindate conductele CET şi ecranate tunelurile aferente, pentru a nu mai pătrunde apa, iar terenul a fost adus la cotă. O intervenţie similară urmează să fie făcută şi în zona blocurilor G1-G2.
Conform autorităţilor, artera va rămâne cu acest prim strat de asfalt, pentru că, oricum, va beneficia de lucrările de reparaţii curente şi refacerea sistemului rutier, pentru care se află deja în derulare o licitaţie.
Decopertată a fost şi strada Basarabiei, unde traficul rutier a fost restricţionat de luni, 8 aprilie, pe segmentul cuprins între străzile Poşta Veche şi Anul Revoluției 1848. Autorităţile spun că se lucrează la terasament, afectat de un accident de teren, şi că până la finele săptămânii ar putea fi reluat traficul auto. În ceea ce priveşte reluarea circulaţiei tramvaielor, rezolvarea problemei va mai dura.


Primăria municipiului Galaţi a anunţat că astăzi, după ora 18,00, va fi reluată circulația autovehiculelor pe strada Brăilei, pe tronsonul cuprins între bulevardul Dunărea și strada Oțelarilor. În urmă cu câteva ore, când am vizitat şantierul de lucrări, tocmai fusese turnat primul strat de asfalt, iar „groapa” se mutase pe trotuarul din zona blocurilor G1-G2 din Micro 18.

Reamintim că, puternic afectată de tasări şi fisuri, strada Brăilei a fost închisă traficului rutier la intrarea în oraş dinspre Tecuci şi decopertată pe toată lăţimea carosabilului. Intervenţia a început pe 30 martie.

Potrivit reprezentanţilor Apă Canal, în zona trotuarului aferent blocurilor A1 şi A3 din Micro 20, au fost blindate conductele CET şi ecranate tunelurile aferente, pentru a nu mai pătrunde apa, iar terenul a fost adus la cotă. O intervenţie similară urmează să fie făcută şi în zona blocurilor G1-G2 din Micro 18.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 5391 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2019 00:08

3 comentarii

 • postat de Cristi
  Miercuri, 10 Aprilie 2019 07:15
  188.24.201.***
  A fost turnat asfalt, dar care este cauza căci toate mașinile care trec sunt nevoite să încetinească?
  Nu suntem în stare să turnăm asfalt drept?
  2
  4
  Raportează
 • postat de cristi
  Marți, 09 Aprilie 2019 16:42
  86.125.62.***
  Din pacate cauza surparii strazii nu s-a aflat.
  Muncitorii au astupat cu pamant tunelul in care se aflau tevile Calorgalului dupa ce in prealabil au desfiintat tebile din tunel.
  Cand au decopertat strada, tunelul era intact, nu era deformat si mai ales era perfect uscat.
  Deci era clar ca nu tunelul era cauza tasarii.
  Muncitorii doar au adaugat pamant pt a compensa tasarea.
  Umplerea tunelului din beton cu pamant si inlaturarea palcilor de beton care acopereau tunelul a fost cea mai mare prostie din partea celor care au supervizat proiectul.
  Astfel pamantul se va tasa si in interiorul tunelului care acum nu mai este protejat de acoperisul de beton armat.
  Oricum, peste cativa ani tasarea se va repeta.
  Asta pt ca motivul tasarii nu era tunelul de beton, ci altceva aflat sub tunel.
  Posibil sa fie galeria care trece pe sub restaurantul 2 Cocosi si care se afla la vreo 10-15 metri adancime.
  3
  18
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 09 Aprilie 2019 16:05
  5.2.205.***
  Cum arata zona aia...Doamne. Zici ca esti prin Siria. Bai oameni buni, mai faceti si voi strazile, trotuarele, anvelopati blocurile si dati o culoare, scapati de tiribombele alea de pe trotuar. Fiti gospodari...arata mizerabil orasul asta.
  1
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.