Service-urile şi comercianţii de piese auto, la control

Service-urile şi comercianţii de piese auto, la control
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada aprilie - mai 2019, la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale vor acţiona pentru verificarea legalităţii funcţionării magazinelor de piese auto, a service-urilor auto (inclusiv comerţul cu piese auto) şi a operatorilor economici care comercializează autovehicule noi.

Pe perioada acţiunilor de control, poliţiştii locali vor urmări modul în care operatorii economici respectă legislaţia în domeniu. Oamenii legii vor avea în vedere existenţa acordului privind exercitarea activităţii de comercializare în zone publice (OG nr. 99/2000), afişarea datelor de identificare, existenţa orarului de funcţionare şi/sau lipsa autorizaţiilor (HCL 260/2018), condiţiile de ocupare a domeniului public în vederea desfăşurării activităţilor comerciale (HCL 728/2017) etc.

Pentru încălcarea prevederilor legale, agenţii economici riscă sancţiuni cuprinse între 400 şi 2.000 de lei şi/sau suspendarea activităţii.

Şi în 2018, posesorii de service-uri auto, persoane fizice sau juridice, care desfăşurau această activitate fără a respecta prevederile legale au fost sancţionaţi de poliţiştii locali. Au fost aplicate un număr de 68 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 54.000 de lei.

Citit 1618 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2019 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.