Transport uriaș de ţigări, capturat lângă graniţă

Transport uriaș de ţigări, capturat lângă graniţă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Interceptarea unei cantităţi uriaşe de tutun a avut loc în toiul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe un drum de interes judeţean, care traversează comuna Oancea.

Camionul în care poliţiştii postului din localitate aveau să găsească aproape 35.000 de pachete de ţigări a fost tras pe dreapta la ieșirea din localitate, aproape de orele 2,00 dimineaţa. Şoferul, un tânăr de 29 de ani, cu dublă cetăţenie română şi moldovenească, nu a avut încotro şi a trebuit să le permită oamenilor legii să îi verifice cabina autoutilitarei. Încă de la o primă vedere, oamenii legii şi-au dat seama că ceva nu era în regulă. Cabina fusese modificată, iar interiorul era plin cu marfă de contrabandă. 

"Poliţiştii au constatat că suprafaţa care acoperea bena nu este din tablă, ci din material textolit, prins pe margini cu şuruburi. După desfacerea suprafeţei respective, în bena autoutilitarei au fost găsite 34.930 de pachete cu ţigarete netimbrate, de provenienţă Ucraina", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Cantitatea de ţigări, cea mai mare interceptată de poliţiştii gălăţeni în ultima perioadă, a fost confiscată, iar şoferul autoutilitarei a fost reţinut pentru 24 de ore. El va fi anchetat pentru contrabandă, procurorii intenţionând să ceară arestarea lui preventivă, pentru 30 de zile. Cercetările continuă pentru a se stabili dacă bărbatul face parte dintr-o reţea şi cine sunt eventualii complici care ar fi urmat să îl ajute la distribuirea tutunului pe piaţă.

 

Citit 2323 ori Ultima modificare Duminică, 05 Mai 2019 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.