Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un nou documentar din cadrul programului "KineDok" va rula joi, 16 mai 2019, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală - "Când vine războiul", în regia lui Jan Gebert.

La o primă vedere, viaţa lui Peter nu e diferită de cea a oricărui alt adolescent european - locuieşte cu părinţii lui, are o iubită frumoasă, a intrat la facultate. Cu toate acestea, el mai trăieşte o altă viaţă, fiind comandantul unei grupări paramilitare care recrutează sute de adolescenți slovaci, cu aprobarea tacită a autorităților. Scopul acestei grupări e simplu - de a se pregăti de război şi de a crea un model comunitar bazat pe exerciţii militare, supunere şi frică. Regizorul Jan Gebert compune portretul unui conducător aflat în plină ascensiune, apropiindu-se, astfel, de nişte teme extrem de actuale, precum naţionalismul şi mecanica puterii.

Jan Gebert (născut în 1981, în Praga) a urmat studii în Cehia, Spania, Statele Unite ale Americii și Mexic.

În prezent, lucrează ca jurnalist și cineast.

Citit 380 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 11:36

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro