Traseul Papei Francisc la Bucureşti

Traseul Papei Francisc la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună”. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Papa Francisc și Patriarhul Daniel rostesc rugăciunea „Tatăl nostru” în Catedrala Mântuirii Neamului

Ora 17:28 Papa Francisc și Patriarhul Daniel rostesc rugăciunea „Tatăl nostru”, acompaniați de zeci de pelerini, dar și de șeful statului, Klaus Iohannis, și de premierul Viorica Dăncilă, prezenți în Catedrala Mântuirii Neamului.

Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei și a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru.

Papa Francisc, la Catedrala Mântuirii: Hristos a înviat!

Ora 17:05 Papa Francisc a fost aplaudat de pelerini atunci când a ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului, Suveranul Pontif fiind, de asemenea, întâmpinat și cu pâine și sare. Papa Francisc a salutat pelerinii cu „Hristos a înviat!”.

Suveranul Pontif a fost aplaudat de pelerini la sosirea la Catedrala Mântuirii Neamului. Papa Francisc a salutat cu „Hristos a înviat!”.

Papa Francisc a fost așteptat, la Catedrală, de președintele Klaus Iohannis, de principesa Margareta și principele Radu, de premierul Viorica Dăncilă, de miniștrii Ana Birchall, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu, Călin Popescu Tăriceanu, de fostul premier Victor Ponta și de Ludovic Orban.

Papa Francisc a urcat în Logan pe locul din față, în dreapta șoferului

Ora 16:51 Papa Francisc a pornit de la Palatul Patriarhal spre Catedrala Mântuirii Neamului, Suveranul urcând în mașina Logan pe locul din față, cel din dreapta șoferului. La Catedrală, Papa este așteptat de zeci de pelerini și de demnitari.

Suveranul Pontif a pornit, de la Palatul Patriarhal, unde a avut o intrevedere cu Patriarhul Daniel, spre Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc nu a mai urcat în papamobil, ci tot în Logan, însă a preferat locul din față, cel din dreapta șoferului.

Papa Francisc a ajuns la Palatul Patriarhal, unde va avea o întrevedere privată cu Patriarhul Daniel

Ora 15:44 - Papa Francisc a ajuns la Palatul Patriarhal din București, Suveranul Pontif urmând să aibă o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel și apoi o întrevedere cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei.

În discursul ținut la Palatul Cotroceni, Papa Francisc l-a salutat pe Patriarhul Daniel, numindu-l "fratele meu".

"Adresez salutul meu cordial și mulțumirile mele domnului președinte și doamnei premier pentru invitația de a vizita România. Îi salut pe membrii corpului diplomatic și pe membri societății civile. Pe fratele meu Daniel țin să îl salut cu iubire frățească. (…) Îl salut cu drag pe episcopi, preoții și toți membrii Bisericii Catolice. Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dumneavoastră țară, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II- lea și când țara dvs deține președinția Consiliului UE, la 30 de ani când țara dvs s-a eliberat de la regimul comunist", a declarat Papa Francisc, într-un discurs ținut la Palatul Cotroceni.

Papa cu Loganul, Iohannis cu Mercedesul. De ce nu a vrut Suveranul Pontif o mașină blindată

Ora 12:49 Modestia și simplitatea sunt mesajale pe care Papa Francisc a vrut să le transmită de fiecare dată când s-a afla într-o vizită oficială în afara Vaticanului. În România, Papa este transportat cu un Logan simplu și a mers cu geamurile coborâte.

Mulți dintre români s-ar fi așteptat probabil ca Papa Francisc să fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzină, însă Suveranul Pontif a cerut să fie transportat cu o Dacia Logan.Singurul lucru care arăta că mașina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă "Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetății Vatican).

În timpul vizitei Papei în România, președintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport și dus la Palatul Cotroceni cu o mașină marca Mercedes Clasa S.

Nu este prima dată când Papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales același tip de autoturism.

De altfel, Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu mașini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, mașină care la aceea veme, costa aproximativ 12.000 de euro.

Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni

Ora 12:20 Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni unde are loc ceremonia oficială de primire a Suveranului Pontif în prezența președintelui Klaus Iohannis. Sanctitatea Sa va avea întrevederi cu șeful statului și cu premierul Viorica Dăncilă.

La evenimentele de la Cotroceni participă și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

În public, la ceremonia oficială pentru primirea Suveranului Pontif se află copii și tineri de la Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Studenților din România, Consiliul Tineretului din România, Școala Concordia, copiii de la corurile Campus Mundi/ Madrigal, Cercetași și Asociația Națională a Surzilor din România.

Papa Francisc, așteptat de mii de români pe traseul de la aeroport către Palatul Cotroceni

Ora 11:48 Mii de români s-au strâns pe traseul dintre Aeroportul "Henri Coandă" București și Palatul Cotroceni, pentru a-l saluta pe Papa Francisc, care și-a început vizita de trei zile în țara noastră. Sanctitatea Sa urmează să aibă întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă.

Sursa: mediafax.ro

 

Citit 1022 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2019 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.