Transport ilegal de lemne, la Tg. Bujor

Transport ilegal de lemne, la Tg. Bujor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Două societăţi comerciale din Tg. Bujor şi-au văzut ruinată o tranzacţie după ce jandarmii au interceptat, în trafic, un transport de lemne făcut fără respectarea legii. Echipajul a observat autocamionul, plin cu lemne de foc, staţionat pe DJ 242, motiv pentru care a trecut la verificarea actelor. Şoferul a precizat că transporta lemnul de diverse esenţe de la sediul unei societăţi la o altă firmă din oraş, dar că nu avea acte de însoţire. 

"În urma verificărilor efectuate de către jandarmi, atât în teren cât și la sediul operatorului economic, s-a constatat faptul că transportul de material lemnos s-a făcut între două societăți din aceeași localitate, fără a se emite documente legale de transport și de ieșire a mărfii din gestiune. De asemenea, operatorul economic a prezentat documentele de intrare a materialului lemnos în gestiune, iar administratorul societății a declarat verbal jandarmilor că se grăbea să plece din localitate și a omis să întocmească actele legale care să însoțească transportul", precizează slt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ GAlaţi.

Jandarmii susţin că cei 22,50 metri cubi de lemne aflaţi în autocamion nu figurau nici în sistemul informaţional destinat urmăririi materialelor lemnoase - SUMAL, motiv pentru care şoferul autocamionului şi societatea de la care plecaseră lemnele au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei. Materialul lemnos şi autocamionul au fost confiscate.

Citit 2055 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.