Cireadă confiscată în nordul judeţului
Foto: IPJ Galaţi

Cireadă confiscată în nordul judeţului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un fermier a rămas fără o mică cireadă după ce camionul cu care transporta animalele a fost tras pe dreapta, în trafic, de poliţiştii de la Ordine Publică şi inspectorii sanitar-veterinari. Flagrantul a fost făcut pe un drum din localitatea gălăţeană Priponeşti, echipele de control constatând că în autoutilitara de transport animale se aflau aproape 30 de bovine, cea mai mare parte dintre ele neînregistrate conform legii.

"Cele 29 de bovine erau transportate în condiţii improprii şi fără documente de provenienţă. Din totalul lor, doar trei aveau aplicat crotal auricular. Animalele aveau ca zone de provenienţă judeţele Tulcea, Vaslui, Vrancea, Brăila şi Galaţi, iar deţinătorul acestora a recunoscut că le-a achiziţionat fără documente legale", a precizat scms. Iulian Unguru, purtător de  cuvânt al IPJ Galaţi.

În baza celor constatate, poliţiştii au pus sechestru pe bovine, care au fost predate în custodie unei crescătorii autorizate din judeţul Galaţi, iar deţinătorul acestora a fost amendat cu 13.100 de lei. Poliţiştii de la Ordine Publică continuă cercetările în acest caz.

Citit 3146 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iulie 2019 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.