Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, angajat al unei firme care execută lucrări la cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră ce va lega Moldova de Dobrogea, a murit luni dimineaţă. Victima a fost strivită de nişte ţevi pe care le descărca pe şantier. Inspectorii de muncă şi poliţia au deschis o anchetă.

Tragedia, care reprezintă primul accident de muncă mortal petrecut pe şantierul podului de peste Dunăre, a avut loc luni dimineaţă, în jurul orei 9,00, şi s-a produs în jurul unui camion încărcat cu ţevi din PVC, condus de un bărbat de 52 de ani, din judeţul Mureş. Ajuns în zona podului unde se execută lucrări, pe malul brăilean al Dunării, mureşeanul, angajat ca şofer al unei societăţi aflată în relaţii de subcontractare cu firma care este principal executant al lucrărilor, ar fi ajutat la descărcarea ţevilor numai că, din cauze ce urmează a fi elucidate, acestea au alunecat şi s-au prăbuşit peste el. A murit aproape instantaneu, medicii nemaiputând face nimic pentru a-l ajuta. Inspectorii de muncă şi poliţiştii au descins la faţa locului pentru a lămuri circumstanţele în care s-a produs tragedia. Primii vor să afle, în principal, dacă era în atribuţiile şoferului de camion să descarce ţevile şi dacă acesta fusese instruit corespunzător pentru astfel de operaţiuni.
"Am contactat şi trimis o echipă din cadrul instituţiei noastre, din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă, pentru prelevarea primelor probe din evenimentul produs. Primele informaţii indică faptul că evenimentul s-a produs prin deversarea unor ţevi asupra victimei, care s-a soldat cu decesul acesteia. La acest moment am contactat şi un expert, pentru a face o expertiză privind dinamica producerii accidentului. La finalizarea cercetărilor, dosarul va fi trimis spre avizare Inspecţiei Muncii şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila", a precizat Liviu Arhire, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila.
Poliţiştii, sub coordobarea Parchetului, fac şi ei cercetări. "În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă", a precizat Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Citit 4985 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2019 19:08

1 comentariu

 • postat de Diriginte Luni, 08 Iulie 2019 22:03 84.117.42.*** Link la comentariu
  10
  5

  Acest pod nu trebuia sa aiba nicio victima dar cu toate astea lucrarile trebuie sa continue cu mare atentie! Sincere condoleante! Imi amintesc ca si la constructia Transfagarasan si Portile de Fier au murit oameni.
  Ma voi duce personal pe santier sa vad ce s-a intamplat si in ce conditii se lucreaza!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.