Viteza şi alcoolul, abateri din ce în ce mai des întâlnite

Viteza şi alcoolul, abateri din ce în ce mai des întâlnite
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Radarele Poliţiei Rutiere au făcut ravagii în ultimele şapte zile pe drumurile din Galaţi. Peste 100 de şoferi au fost sancţionaţi aspru pentru depăşirea limitei de viteză. Nu au lipsit, dintre abateri, nici depăşirile neregulamentare, lipsa centurilor de siguranţă sau butonatul telefonului în timpul condusului.

În şapte zile, între 22 şi 28 iulie, poliţiştii de la Serviciul Rutier Galaţi au aplicat 691 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 226.510 lei. Cele mai multe amenzi au fost aplicate conducătorilor auto care au uitat să folosească centura de siguranţă. Pentru această abatere au fost aplicate 151 de sancţiuni. Pe locul doi în topul amenzilor s-au clasat şoferii care au călcat mult prea tare pedala de acceleraţie. La acest capitol au fost amendaţi 129 de conducători auto. Nici cei 11 şoferi care au efectuat depăşiri neregulamentare nu au scapăt de amenzi, la fel cum nu au scăpat nici cei care nu uitat să acorde prioritate pietonilor (20 de cazuri) sau altor vehicule (cinci cazuri). Cei 27 de şoferi prinşi folosind telefonul mobil la volan şi amendaţi vor avea, cu siguranţă, mult mai multă grijă de acum înainte atunci când conduc.

Nici pietonii nu au fost scăpaţi din vedere, aşa că 58 de persoane au fost amendate pentru traversare prin locuri nepermise.

89 de şoferi amendaţi au fost nevoiţi să predea şi permisele de conducere, acestea fiindu-le suspendate pe perioade cuprinse între o lună şi trei luni, în timp ce 32 au renunţat, temporar şi fără voie, la certificatele de înmatriculare.

Pentru nouă conducători auto, plimbările s-au terminat rău, aceştia alegându-se cu dosare penale pentru infracţiuni precum conducere sub influenţa alcoolului (3), conducere cu permisul suspendat (2) sau fără permis (1) şi părăsirea locului accidentului (1).

Din păcate, în perioada analizată, poliţiştii au raportat şi 15 accidente rutiere, 10 dintre ele fiind în mediul rural. În urma acestor accidente, două persoane şi-au pierdut viaţa, şase persoane au fost rănite grav, iar alte 18 au suferit răni uşoare.

De asemenea,  extrem de greu de combătut şi frecvent întâlnit în traficul gălăţean, condusul sub influenţa alcoolului se regăseşte şi în statistica poliţiei de săptămâna trecută. Zece şoferi au fost depistaţi băuţi de poliţiştii rutieri, unul dintre ei alegându-se şi cu dosar penal pentru refuz de recoltare de probe biologice.

Citit 1874 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2019 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.