Peste 140 de elevi repartizaţi în a doua etapă a Admiterii

Peste 140 de elevi repartizaţi în a doua etapă a Admiterii
Puţine locuri rămase neocupate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

144 de elevi gălăţeni (zece cu evaluare şi 134 fără) au fost repartizaţi la liceu în cea de-a doua etapă a Admiterii 2019. Alţi 12 au fost orientaţi către şcolile profesionale.

Dacă în anii anteriori rămâneau libere sute de locuri după ambele etape de admitere, existând riscul ca respectivele clase să nu se mai înfiinţeze, anul acesta situaţia s-a schimbat radical. De exemplu, în 2018, după ce se tăiase deja din locurile de la liceu, au rămas libere, după prima etapă, aproape 400 de locuri la clasa a IX-a la liceu. După a doua etapă, 260 de locuri rămăseseră neocupate, punând în pericol normele cadrelor didactice.

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a decis însă anul acesta să taie şi mai mult din locurile de la liceu, astfel încât elevii cu rezultate slabe să meargă şi la şcolile profesionale.  Comparativ cu anul trecut, în 2019 cifrele de şcolarizare par să fie mai aproape de adevăr. După prima etapă de Admitere, au rămas neocupate în jur de 200 de locuri, iar după a doua etapă doar 47 de locuri au rămas libere. În plus, nu există nici situaţii în care să se desfiinţeze clase din lipsă de candidaţi, aşa cum au fost anul trecut.

După a doua etapă de Admitere, au mai rămas 13 locuri libere la Liceul din Pechea, nouă la Cudalbi, 11 la Corod, 10 la Bereşti şi trei la Liceul din Tudor Vladimirescu. Singura instituţie din municipiul Galaţi care nu şi-a ocupat toate locurile este Colegiul Economic "Virgil Madgearu", unde a rămas un loc liber la clasa de Turism bilingv-franceză.

Citit 1203 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2019 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.