Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în satul Tălpigi, comuna Ghidigeni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență aprobând, în cursul zilei de sâmbătă, 10 august, un plan de măsuri privind uciderea preventivă a sute de animale în scopul limitării răspândirii bolii în localitățile învecinate. S-a decis astfel ”uciderea preventivă a suinelor din această localitate, interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA, instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar”.  În Baza Națională de Date, la Tălpigi sunt înregistrate 102 gospodării, cu un efectiv de 328 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă a acestora în cursul acestei zile.

Reamintim că pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social și economic major, întrucât nu există vaccin ori tratament pentru această boală.

 

Citit 3442 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 August 2019 14:12

1 comentariu

  • postat de Porcii Sâmbătă, 10 August 2019 14:14 89.136.231.*** Link la comentariu
    2
    11

    Astia chiar vor sa distruga toata zootehnia din Romania! Daca apare un focar nu cred ca e necesar sa fie ucisi si porcii sanatosi din tot satul respectiv. Ca ei stau inchisi la om in curte. De ce nu fac si la oameni asa? E clar ca e facatura ca sa nu mai fim exportatori de carne de porc.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro