Certificat cumpărat, dosar penal asigurat

Certificat cumpărat, dosar penal asigurat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În Punctul de Trecere al Frontierei Galaţi-rutier - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, un bărbat, M.G., cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, în vârstă de 33 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Mercedes şi o remorcă marca Schwarzmuller, ambele înmatriculate în România.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un certificat de competenţă profesională pentru transport internaţional de mărfuri. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în schimbul sumei de 50 de euro a obţinut certificatul de competenţă profesională prezentat la control, de la o persoană ale cărei date nu le cunoaşte.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Citit 1562 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2019 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.