Pene controlate de curent, în timpul nopţii

Pene controlate de curent, în timpul nopţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zone întregi din municipiul Galaţi rămân fără curent timp de câteva minute, înainte de miezul nopţii. Doar în ultimele zile au reclamat acest fenomen cititorii „Viaţa liberă” din cartierele Micro 17, Micro 20 şi I. C. Frimu.

Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) din Galaţi confirmă existenţa acestor pene controlate de curent şi precizează că ele sunt generate de lucrările de pregătire a reparaţiilor reţelei electrice, reparaţii care au loc în ziua imediat următoare.

„Întreruperile sunt cauzate de lucrările de revizie tehnică şi modernizare pe care le desfăşoară Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi. Practic, pentru o mai bună derulare a acestor lucrări, în cursul nopţii se fac manevrele pregătitoare retragerii programate din exploatare care urmează să aibă loc a doua zi. Menţionăm că aceste întreruperi durează aproximativ 5 minute”, au explicat reprezentanţii Biroului de Relaţii Publice al sucursalei gălăţene.

Întreruperile de curent care au loc în timpul zilei pentru a permite efectuarea reparaţiilor reţelei electrice durează, de regulă, până la 8 ore. Planificarea lor săptămânală poate fi consultată pe pagina de internet a societăţii distribuitoare, la www.mnd.electrica.ro.

Astăzi, de exemplu, nu au energie electrică între orele 8.00 şi 16.00 locatarii blocurilor J4, K9, K10, T11, T12, W8, Y20 şi Y24 din Micro 39B şi, de la 7.30 la 15.30, gălăţenii din comunele Ijdileni şi Matca şi din satul Bursucani, comuna Bălăbăneşti.

Citit 824 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.