Probe ADN în cazul jafului de la Bancpost

Probe ADN în cazul jafului de la Bancpost
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conform ultimelor informaţii, după ce a luat banii din filiala Bancpost, tâlharul a vrut să fugă pe la „Ultimul leu” * A lăsat probe ADN pe maşină * Deşi urmărit de agenţii guard, a reuşit să dispară printre blocuri *

A dat să fugă pe la „Ultimul leu”. Cagulatul s-a speriat însă la vederea unui echipaj de Poliţie Rutieră. A făcut cale întoarsă şi, în goană, a lovit o maşină - investigatorii sperând să găsească pe aceasta probe ADN care să conducă la identificarea cât mai rapidă a infractorului.

A plecat apoi spre Şcoala Numărul 7, dar a văzut un poliţist comunitar. A treia oară s-a îndreptat, conform martorilor, în direcţia blocurilor „D”.

În clipa în care s-a lovit de autoturism, hoţul a fost văzut de un paznic, care şi-a alertat propria firmă de pază. Agenţii guard au încercat să îl urmărească, dar l-au pierdut între blocurile „D”.

Probele ADN prelevate de pe maşină sunt trimise la Institutul de Medicină Legală din Capitală, pentru stabilirea structurii ADN.

Cagulatul – încă liber

* La fel de liberi sunt şi cei doi tâlhari ai poştaşului din Frumuşiţa *

Vă reamintim că luni, la ora 14, două lovituri „financiare” au uşurat de bani, concomitent, casieria unei filiale Bancpost (de lângă „Old Timer”) şi un poştaş încărcat de 15.000 de lei, reprezentând banii pensionarilor din Frumuşiţa şi Tămăoani.

În primul caz, hoţul a prădat banca de 1.250 de euro şi 7.000 de lei, în cel de-al doilea captura fiind mai mare – de 15.000 lei.

Securitate perfectă, dar inutilă

Sucursala Bancpost jefuită luni nu avea paznic, dar fusese verificată în urmă cu doar câteva zile în ceea ce priveşte sistemul de securitate, iar rezultatul fusese unul bun:

„A fost un control pe 13 ianuarie, iar rezultatul a fost bun în ce priveşte această unitate. Controlul a fost făcut de către echipe de poliţişti gălăţeni specializaţi în acest domeniu”, a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

Jaf în trening

„Din informaţiile pe care am reuşit să le aflăm până acum atât de la angajaţii care se aflau în sediul băncii, cât şi de la martori, am aflat că este vorba despre un tânăr de 25-30 de ani, cu înălţimea de 1,75, astenic, îmbrăcat cu o geacă bleumarin cu mânecile gri, cu pantaloni negri care aveau în partea de jos trei dungi albe (Adidas)”.

„Se echipase cu un rucsac în care a pus banii, iar cagula pe care a folosit-o era una din material textil de culoare neagră”, a încheiat purtătorul de cuvânt.

Poştaş cu vechime

La Frumuşiţa, poştaşul a fost atacat pe Drumul Naţional 26, după ce tocmai ieşise din curtea unui pensionar pe care nu îl găsise acasă.

Omul apucase să dea pensii valorând în total 5.000 lei şi mai avea de repartizat 15.000 de lei, când a primit o lovitură puternică în ceafă, doi indivizi lăsându-l fără geantă şi părăsind în trombă locul faptei, la bordul unei maşini necunoscute.

Ionel Gavriliu, de 57 de ani, este angajatul Poştei din 1997, şi are 13 ani de experienţă.

Securitate pentru poştaşi

„Poştaşii beneficiază de un sistem de securitate care le permite să alarmeze Poliţia imediat după atac, după cum s-a întâmplat şi în acest caz”, ne declara ieri Ion Ştefan, directorul Poştei Galaţi.

Citit 1469 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.