Medicii de urgenţă, în luptă cu urgia

Medicii de urgenţă, în luptă cu urgia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu au fost, până spre seara zilei de ieri, cazuri la care să nu se poată ajunge * O ambulanţă a rămas în zăpadă, la Cârlomăneşti, dar a reuşit, în cele din urmă, să îşi continue intervenţia * Se punea problema amânării transportului spre capitală a doi bolnavi aflaţi în stare gravă *

Ieri, la închiderea ediţiei, medicii de urgenţă gălăţeni reuşiseră să intervină la toate solicitările primite prin numărul de urgenţă 112, deşi timpul de intervenţie crescuse, din cauza condiţiilor nefavorabile de drum.

O ambulanţă a rămas înzăpezită la Cârlomăneşti, dar cu ajutorul unui plug pus la dispoziţie de primăria locală a reuşit, în cele din urmă, să îşi continue misiunea.

Alte câteva ambulanţe au derapat, din pricina condiţiilor de drum, dar şi-au reluat intervenţiile, în scurt timp.

Nu se punea problema unor cazuri la care echipajele să nu poată ajunge, iar numărul de solicitări era comparabil cu cel dintr-o zi cu vreme bună.

Se pare că cei mai afectaţi au fost vârstnicii cardiaci, a căror stare de sănătate s-a decompensat.   

Se lua în considerare, ieri după-amiază, amânarea transportului către spitale din Bucureşti a doi pacienţi a căror stare de sănătate ar fi necesitat monitorizare pe toată durata drumului.

Dacă în perioada următoare condiţiile meteo nu se îmbunătăţesc, autorităţile sanitare ar putea fi nevoite să îi aducă din nou în oraş pe toţi gălăţenii care au nevoie de dializă -  măsură adoptată şi în urmă cu o lună, într-o situaţie similară. 

Citit 776 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.