UPDATE Spray cu piper, pulverizat în autobuz. Ce spune conducerea Transurb despre incident
Foto: Anca Melinte

UPDATE Spray cu piper, pulverizat în autobuz. Ce spune conducerea Transurb despre incident
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

UPDATE. Un gest revoltător a pus în pericol siguranţa călătorilor aflaţi miercuri seara, în jurul orei 19,50, în autobuzul 105 aflat în cursă spre Micro 19. La staţia Albatros, un individ dintr-un grup a pulverizat pe geamul mijlocului de transport, în interior, spray cu piper. Conducerea Transurb a luat act cu îngrijorare de acest eveniment şi speră să rămână unul izolat. Singura veste bună este că, în cadrul sistemului de e-ticketing, 140 de camere video vor fi instalate în staţiile de transport public local.

Tuşind, cu ochii în lacrimi, aşa au coborât toţi călătorii din autobuzul 105 care a ajuns în staţia din Centru miercuri seara, în jurul orei 19,50. „A dat cineva cu spray cu piper!”, a reuşit să spună, printre accesele de tuse, una dintre tinerele pasagere, avertizând cetăţenii care doreau să urce în mijlocul de transport care se golise. Nici şoferul nu era într-o stare mai bună, fiind nevoit să coboare de la volan pentru a putea respira aer curat şi să lase uşile deschise, pentru a se risipi mirosul înţepător şi toxic care pusese stăpânire pe autobuz. 

Călătorii şi conducătorul auto au povestit că la staţia Albatros un individ dintr-un grup ar fi pulverizat pe geamul autobuzului, în interior, spray-ul cu miros oribil. Unul dintre călători susţinea că ştie cine a făcut acest gest şi că poate da informaţii Poliţiei. 

„Bine că nu i s-a făcut rău şoferului! Ferească Dumnezeu de vreun accident!”, îl compătimeau gălăţenii în vârstă pe bărbatul care, congestionat la faţă, spunea că simte usturimi în gât. Angajatul Transurb i-a povestit incidentul casierei de la casa de bilete, apoi s-a întors la volan şi a continuat cursa spre Micro 19. 

În autobuz, mirosul înţepător s-a mai simţit o vreme, dar fără efecte negative asupra călătorilor.

Îngrijorare

Conducerea companiei publice de transport local, Transurb SA, a aflat despre incident chiar în seara în care s-a petrecut. Preocuparea principală a fost starea de sănătate a şoferului care a dat asigurări că se simte bine şi îşi poate continua activitatea fără probleme. De altfel, toţi conducătorii auto sunt instruiţi să comunice în cazul în care încep să se simtă rău pe traseu pentru a fi înlocuiţi şi evitate situaţiile nedorite.

Conducerea Transurb îşi doreşte ca incidentul de miercuri să rămână doar unul izolat şi să nu se mai confrunte cu asemenea acte iresponsabile. 

Camere video de supraveghere

În cadrul sistemului de e-ticketing, nu mai puţin de 140 de camere de luat vederi vor fi instalate în staţiile de transport public în comun. Autorităţile promit că acestea vor funcţiona zi şi noapte pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru protejarea lucrărilor şi investiţiilor care se fac în oraş. 

Să sperăm că imaginile surprinse şi stocate vor fi folosite pentru identificarea, prinderea şi pedepsirea celor care comit acte şi fapte care pun în pericol sănătatea şi viaţa oamenilor şi distrug bunurile publice.


Tuşind, cu ochii în lacrimi, aşa au coborât toţi călătorii din autobuzul 105 care a ajuns în staţia din Centru în această seară, în jurul orei 19,50. „A dat cineva cu spray cu piper!”, a reuşit să spună, printre accesele de tuse, una dintre tinerele pasagere, avertizând cetăţenii care doreau să urce în mijlocul de transport care se golise. Nici şoferul nu era într-o stare mai bună, fiind nevoit să coboare de la volan pentru a putea respira aer curat şi să lase uşile deschise pentru a se risipi mirosul înţepător şi toxic care pusese stăpânire pe autobuz.

Călătorii şi conducătorul auto au povestit că la staţia Albatros un individ dintr-un grup ar fi pulverizat pe geamul autobuzului, în interior, spray-ul cu miros oribil. Unul dintre călători susţinea că ştie cine a făcut acest gest şi că poate da informaţii Poliţiei. „Bine că nu i s-a făcut rău şoferului! Ferească Dumnezeu de vreun accident!”, îl compătimeau gălăţenii în vârstă pe bărbatul care, congestionat la faţă, spunea că simte usturimi în gât.

Angajatul Transurb i-a povestit incidentul casierei de la casa de bilete, apoi s-a întors la volan şi a continuat cursa spre Micro 19.

În autobuz, mirosul înţepător s-a mai simţit o vreme, dar fără efecte negative asupra călătorilor.

Citit 21351 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 02:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.