Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

Începând de joia viitoare, 19 septembrie, în Piaţa Centrală din Galaţi se va putea plăti şi cu cardul, nu numai cu bani gheaţă. Acest lucru va fi posibil datorită unui parteneriat dezvoltat de Mastercard şi Asociația Administratorilor de Piețe din România, împreună cu Patria Bank, și care beneficiază de susținerea Primăriei Galați.

Pe lângă alinierea comerţului din piaţa gălăţeană la standarde europene, inițiativa urmăreşte încurajarea consumatorilor de a mânca mai sănătos și de adopta un stil de viață ce include o alimentație bogată în fructe, salate și legume, precum şi susținerea producătorilor locali.

Primele plăţi cu cardul în Piaţa Centrală se vor face în cadrul unui eveniment ce include şi un moment artistic susținut de Teatrul Naţional de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați, care va avea loc în dimineaţa zilei de 19 septembrie, de la ora 9,15.

Citit 2889 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2019 19:47

2 comentarii

 • postat de IC Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 07:40 5.13.217.*** Link la comentariu
  0
  0

  Cu o floare nu se face primavara , alta ar fi daca s-ar introduce obligativitatea platii numai cu cardul ... administratia pietei ,odata cu taraba si cantarul ,pune la dispozitia tarabagiului ,un POS .... eventual cumparatorii stimulati cumva sa utilizeze cardul..... cel mai eficient stimul ar fi obligativitatea ca, toate platile peste o anumita suma ,sa zicem 10 lei ,sa fie facute ,in toate magazinele etc , numai cu cardul iar salariile ,pensiile etc sa fie achitate numai in cont...Gaselnita cu satele care nu au bancomate nu tine ,sa aiba comerciantii si institutiile POS iar satenii nu vor mai avea nevoie de bani in buzunare , eventual anumiti comercianti sa aiba obligativitatea de a elibera cahs , retinand suma de oe card..

  Raportează
 • postat de Emil Popa Vineri, 13 Septembrie 2019 10:13 5.2.208.*** Link la comentariu
  3
  21

  De ce nu chemati si CNN-ul?
  Am introdus plata cu cardul pentru chirii pe vremea când eram DG la APA SA Galaţi si nu folosea nimeni acest instrument de plata, aşa ca la puţina vreme dupa plecarea mea din funcţie s-a desfiinţat. Nu dorea nimeni sa-si evidenţieze banii, sa-i scoata la vedere. De unde se aprovizioneza precupeţii nu se plateste cu cardul si cu sacoşa.
  Cea mai mare evaziune fiscala din România se face prin pietele de legume si fructe unde se ruleaza miliarde de lei doar cash, apoi urmeaza evaziunea prin chioscuri si cea prin pâine si produse de panificaţie, bauturi, combustibile s.a.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.