Pianişti de excepţie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Cruciada copiilor”, în spaniolă: Institutul Cultural Român Madrid  lansează traducerea cărţii Cruciada copiilor/ La Cruzada de los niños de Florina Ilis, cu participarea scriitoarei, pe 28 ianuarie 2010, la ora 19:30, în sala de la Residencia de Estudiantes din capitala Spaniei.

Volumul a apărut la Editura Oriente y del Mediterraneo din Madrid, în traducerea lui Francisco Javier Marina. Florina Ilis s-a născut la 26 august 1968 la Olcea, judeţul Bihor.

A publicat volume de poezie, teatru şi eseu, precum şi patru romane şi face parte din generaţia de prozatori care s-a afirmat în ultimii ani.

La New Westminster se caută artişti: Centrul Comunitar Românesc din British Columbia, Canada, anunţă că grupurile folclorice „Cireşarii” şi „Ciuleandra” primesc noi membri în vederea participării la festivalurile multiculturale ce vor avea loc începând cu luna martie 2010.

* Premiul special MIDEM: Înregistrările pianistului Dinu Lipatti au primit Premiul special MIDEM acordat cu prilejul Anului Chopin, la Secţiunea "Best Ever", fiind considerate de juriul de profesionişti cele mai bune înregistrări cu lucrări de Chopin ale tuturor timpurilor.

Ceremonia de acordare a Premiilor MIDEM are loc la Palatul Festivalurilor de la Cannes.

* Mezzosoprana Cornelia Oncioiu la Paris: La Opera din Paris a fost lansată în această săptămână o nouă premieră cu o artista română în distribuţie, mezzosoprana Cornelia Oncioiu.

Este vorba despre „Somnambula” de Vincenzo Bellini, în care românca îi dă viaţă personajului „Teresa”. Reprezentaţia va fi reluata de zece ori în această stagiune, următoarele spectacole având loc pe 28 şi 31 ianuarie.

* Recital Radu Lupu în SUA: Renumitul pianist român Radu Lupu va susţine miercuri, 27 ianuarie, ora 20:00, un recital la Centrul pentru Muzica al Strathmore, din Bethesda, MD. Radu Lupu, un interpret remarcabil al operelor lui Beethoven şi Schubert, şi-a lansat cariera solo de succes după câştigarea cunoscutului concurs Van Cliburn, în 1966.

Artistul revine la Washington, DC în acest sezon, după o absenţă de 16 ani. Referindu-se la concertul susţinut de Radu Lupu în 2008 la Carnegie Hall din New York, criticul Bernard Olanda de la cotidianul The New York Times aprecia:

„Domnul Lupu reuşeşte ca, stând la un capăt al acestei săli considerabile, să o umple cu culoare şi claritate. Nu există niciun indiciu că ar încerca din greu acest lucru, ci pur şi simplu se întâmplă”. Radu Lupu este născut pe 30 noiembrie 1945, la Galaţi.

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.