Punctele termice devin sedii pentru asociaţii

Punctele termice devin sedii pentru asociaţii
Reparaţii generale şi renovări
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Până astăzi, 14 octombrie, administraţia locală aşteaptă ofertele din partea firmelor interesate de cele patru contracte, în valoare totală estimată de 476.195 de lei fără TVA, pentru reparaţii într-un punct termic (PT) şi trei schimbătoare de căldură (SC). Acestea nu au fost transformate în microcentrale de cvartal, ci sunt nefuncţionale, au fost preluate din gestiunea societăţii Calorgal şi ar urma să devină sedii pentru diferite asociaţii şi organizaţii.

Autorităţile locale consideră oportun ca punctele termice şi schimbătoarele de căldură nefuncţionale să fie dezafectate de echipamentele şi reţelele aferente, amenajate şi ulterior repartizate cu forme legale, în funcţie de solicitări. Conform actelor depuse, până în prezent au solicitat sedii Organizaţia Europensionarilor, Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere, Asociaţia Renaşterea Pensionarilor 2010, Uniunea Judeţeană a Pensionarilor Galaţi, Asociaţia de pensionari "Seniorii Dunării 2019", Asociaţia „Afaceri Comunităţi Oameni din România”, Asociaţia Romilor „Împreună Progresăm”, Asociaţia Club Sportiv K1, Asociaţia Naţională a Surzilor din România şi nu numai.

Pentru a putea fi date în folosinţă ca spaţii cu altă destinaţie, fostele puncte termice şi schimbătoare de căldură au nevoie de amenajări. Deocamdată, de pe lista lungă, au fost alese patru, care ar urma să beneficieze de reparaţii.

Astfel, pentru „Reparaţii PT Albatros - Zona Piaţa Centrală Galaţi”, valoarea estimată a contractului este de 100.000 de lei fără TVA, iar durata de realizare a lucrărilor de reparaţii generale şi renovare nu trebuie să depăşească 30 de zile. La fel şi în cazul contractului de „Reparaţii SC 113 - Zona Piaţa Centrală Galaţi”, unde valoarea estimată a este de 135.000 de lei fără TVA. În cazul „Reparaţii SC 9 - Tiglina II”, termenul de execuţie este de 20 zile, fiind vorba de „instalaţii de încălzire, lucrări pentru conducte de alimentare cu apă, lucrări de instalaţii electrice, instalare de uşi şi ferestre, lucrări de îmbrăcare a podelelor şi pereţilor”, toate în valoare estimată de 97.500 de lei fără TVA. Un contract similar, dar cu o valoare estimată mult mai mare, 143.695 de lei fără TVA, vizează execuţia de „Reparaţii SC nr. 65 - Siderurgiştilor Vest, Galaţi”.

Criteriul de atribuire a fiecăruia dintre contracte este „preţul cel mai scăzut”.

Citit 2568 ori Ultima modificare Luni, 14 Octombrie 2019 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.