Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
5 comentarii

Peste 3.400 de gălăţeni au fost sancţionaţi, în primele nouă luni ale anului, pentru că au încălcat legislaţia rutieră. Valoarea amenzilor se ridică la aproximativ 910.000 de lei, iar şoferii sancţionaţi au acumulat şi 2.822 de puncte penalizare.

Din totalul amenzilor, 236, în valoare de 53.000 de lei, au fost apliocate doar în luna septembrie. Tote sancţiunile au fost aplicate în cadrul planului de măsuri "Siguranţa în trafic", care vizează străzile intens circulate, zona uniăţilor de învăţământ, dar şi străzile secundare, trecerile de pietoni şi staţiile destinate mijloacelor de transport în comun. Din numărul total de amenzi aplicate în luna septembrie, cele mai multe, 157 la număr, au fost date conducătorilor auto care au încălcat prevederile OUG 195/2002 (oprire, staţionare, parcare neregulamentară). Alte 75 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea HCL 260/2018 (parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde, parcarea pe scuar, pe locurile destinate persoanelor cu handicap, etc).
Tot luna trecută au mai fost aplicate sancţiunui pentru încălcarea Legii 61/1991 şi HCL 335/2014.
În luna octombrie 2019, poliţiştii locali acţionează în următoarele zone: strada Prelungirea Brăilei - zona Cimitirului "Sfântul Lazăr"; strada Brăilei - zona Colegiului Naţional "Costache Negri"; strada Regiment 11 Siret - bulevardul Marii Uniri; strada Brăilei - zona Potcoava de Aur; Şcoala Gimnazială Nr. 42; Şcoala Gimnazială Nr. 11; intersecţia strada Energiei - strada Siderurgiştilor; strada Gorunului - Şcoala Gimnazială Nr. 5; bulevardul Dunărea - bulevardul Galaţi/Şcoala Gimnazială Nr. 3; strada Traian Vuia c/c strada Milcov; strada Traian c/c strada Cezar; strada Domnească - capăt troleu; strada Domnească - zona Campusului studențesc şi strada Tecuci - Piaţa Centrală.
Planul de măsuri "Siguranţa în trafic" continuă la nivelul municipiului Galaţi până la finele lunii decembrie 2019.

Citit 1277 ori Ultima modificare Luni, 14 Octombrie 2019 17:21

5 comentarii

 • postat de cetatean Vineri, 18 Octombrie 2019 23:55 89.137.136.*** Link la comentariu
  0
  1

  Faceti locuri de parcare si apoi sa vorbiti de amenzi. voi ati facut locuri de parcare cu plata din banii nostri si ne mai si amendati. Solutie e sa nu mai dati amenzi la cei care parcheaza 1 m pe trotuar dar lasa liber restul pt ca are omul pe unde trece dar daca nu lasati pe nimeni sa mai parcheze unde vor parca oamenii? Am vazut un politist local care a amendat pe cineva pt ca a parcat la caminele studentesti chiurile pe spatiul verde dar acolo era pamant cu noroi si o cocina..nici urma de vardeata deci nu distrugea nimic. Voi sunteti pusi acolo ca sa scoateti banii din amenzi ca altfel muriti de foame. Cer desfintarea politiei locale pt ca se consuma bani degeaba si multi pe aceasta politie locala. Sunt destui politisti adevarati care sunt pregatiti sa vorbeasca cu cetatenii fara sa dea din prima amenzi si oricum doar pt ceva grav nu ca o roata era pe trotuar si cealalta pe carosabil. Daca nu incurca cu nimic de ce dau amenda? Exces de zel. Si as vrea ca politistii locali sa aiba studii superioare toti si o morala deosebita.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Vineri, 18 Octombrie 2019 14:04 86.34.180.*** Link la comentariu
  0
  0

  Pt.@Mihaela: pe amplasamentul Tribunalului a fost candva un magazin universal. A fost demolat deoarece a fost executat fara sa se tina cont de realitatile topografice ale locului: terenul de sub el era in miscare existand surpari subterane. Ani de zile , nu s-a construit nimic acolo, pana cand s-a trecut la executia acestui mastodont: Tribunalul Galati. Si de aceasta data nu s-a tinut cont de realitatea in schimbare, neluandu-se in consideratie nevoia de spatii proprii de parcare.Asa am ajuns sa trecem unii peste altii in nod . eludand nevoile cetatenilor acestui oras, dar raspunzand nevoile unor politruci hrapareti si a unor constructori nepriceputi.

  Raportează
 • postat de paloma Miercuri, 16 Octombrie 2019 00:25 188.24.221.*** Link la comentariu
  0
  3

  Nu se cunoaste; daca politia si-ar face datoria, intr-o singura zi din amenzi pentru parcari,s-ar strange cat intr-un an pe impozite !!!

  Raportează
 • postat de as Marți, 15 Octombrie 2019 13:07 86.34.187.*** Link la comentariu
  4
  8

  ne-au ars astia de la locala de ne-au zapacit , astia lucreaza contra cetateanului , poate ii desfiinteaza pana la urma !!

  Raportează
 • postat de Mihaela Marți, 15 Octombrie 2019 11:17 82.78.125.*** Link la comentariu
  1
  14

  De ce au fost indepartati politistii de la rutiera din zona Tribunalului Galati cam dupa ce s-a terminat vacanta judecatoreasca ????? Era cumva prea libera zona si doamnele si domnii avocati nu aveau timp sa caute locuri de parcare in noile parcari amenajate in jurului Tribunalului sau aveau prea mult de mers din parcarea din fata Casei de cultura a sindicatelor ?.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.