10.000 de euro pentru salvarea unui bebeluş

10.000 de euro pentru salvarea unui bebeluş
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Alexandru-Valentin Ionete este un bebeluş de numai un an, născut prematur, la 30 de săptamani şi cu o greutate de 1.200 de grame. Micuţul a venit pe lume cu o malformaţie gravă: hipospadias peno-scrotal cu curbură, cu lipsa uretrei.

Pentru ca bebeluşul să aibă o evoluţie firească şi viaţă normală, are nevoie de o operaţie complexă, în doi timpi, care însă nu se poate efectua în România cu rezultate optime. Intervenţiile care i-ar putea reda normalitatea fiziologică se pot face la un interval de minimum şase luni şi sunt posibile în Serbia, la spitalul BelMedic din Belgrad. Costurile operaţiilor, 10.000 de euro, depăşesc cu mult posibilităţile financiare ale părinţilor, care vor cu orice preţ să îşi vadă unicul copil sănătos. Prima operaţia la care ar putea fi suspus Alexandru constă în rezolvarea curburii şi adăugarea de material organic prin prelevarea unei grefe din cavitatea bucală, iar cea de-a doua constă în reconstrucţia uretrei şi cozmetizarea finală.

Alergare pentru ajutor 

Alexandru va fi protagonistul unui eveniment sportiv caritabil organizat de militarul gălăţean Laurenţiu Cobzaru şi de pompierul brăilean Costel Mazâlu sâmbătă, 26 octombrie. Alergătorii amatori de fapte bune sunt aşteptaţi, în Parcul Monument de la Brăila, să se alăture nobilei cauze prin mişcare şi donare de bani, ficare cât poate. Evenimentul va începe la orele 9,30 şi va dura trei ore. Primii zece princhindei ce vor reuşi să ajungă la linia de start, dupa prima tură alergată în jurul Orăşelului Copiilor, vor primi o cupă şi o medalie, la final, toţi participanţii urmând să primească câte o diplomă.

Cei care nu pot ajunge la eveniment, dar vor să îl ajute pe Alexandru, o pot face donând bani în contul RO81BRDE230SV34752652300 (RON), deschis la BRD Groupe Societe Generale pe numele Ionete Georgian Daniel.

Citit 7850 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.