Dosar penal pentru permis necorespunzător

Dosar penal pentru permis necorespunzător
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul ucrainean D.K., în vârstă de 26 de ani, la volanul unui ansamblu rutier, format dintr-un autovehicul marca Mercedes Benz, înmatriculat în Rusia şi o remorcă marca Krone. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că pentru a conduce ansamblul de vehicule în cauză este necesară categoria „CE”, pe care şoferul nu o deţine.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că permisul de conducere deţinut nu îi dădea dreptul să conducă ansamblul de vehicule în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Citit 3887 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2019 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.