Pieton lovit pe trecere de un taxi

Pieton lovit pe trecere de un taxi

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
4 comentarii

Un accident rutier provocat de neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni, dar şi de o staţionare neregulamentară efectuată de un conducător auto a avut loc luni seară, pe un marcaj pietonal aflat în intersecţia străzilor Cricov şi Frunzei.
Cel care a avut se suferit, ajungând la spital cu multiple leziuni, a fost un bărbat de 53 de ani, care a vrut să traverseze regulamentar strada Frunzei. Nu a apucat să treacă de banda unu, pentru că pe banda a doua a fost acroşat de un taxi, al cărui şofer, de 35 de ani, nu a redus viteza cât să îi acorde prioritate.
Potrivit unor martori, taximetristul nu l-ar fi observat la timp pe pietonul angajat în traversare, din cauza unei maşini staţionate, pe banda unu, chiar înainte de trecere.
În urma impactului, pietonul a fost rănit şi a fost preluat de un echipaj SMURD, care l-a dus la spital.
Poliţiştii au stabilit că taximetristul nu consumase alcool şi au deschis în cauză un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească circumstanţele exacte în care s-a produs evenimentul.

Citit 1869 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2019 18:09

4 comentarii

 • postat de HAHAHA Miercuri, 20 Noiembrie 2019 09:14 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  18

  Taximetristii merg foarte rau - vezi Doamne, doar ei au servici !- si de obicei, forteaza trecerile de pietoni, taie cu nonsalanta liniile CONTINUE, opresc unde li se nazare, etc, etc, etc !!!!

  Raportează
 • postat de Tecucean Miercuri, 20 Noiembrie 2019 05:21 82.137.14.*** Link la comentariu
  1
  14

  Unde sunt poliţiştii de la rutieră, care să verifice acordarea de prioritate de către şoferi, pietonilor la trecerile de pietoni???

  Unde???

  Mi se întâmplă zilnic, dacă nu saptamânal ca la oprirea maşinii pentru acordarea priorităţii pietonilor la trecere, ceilalţi şoferi

  1) să treacă în viteză, riscând să omoare pietoni
  2) opresc dar mă claxonează, sau se uită aşa cu ură gen ce ai oprit măi....

  Şi oprit cu redus viteza gradual, nu brusc, pietonii fiind vizibil la trecere asteptând să oprească maşinile.


  Gradul de intoleranţă şi încarcarea regulilor de circulaţie în oraş este foarte mare.

  O dovedesc şi sumedenia de accidente rutiere din oraş / judeţ.


  Ceea ce este trist, este faptul că dacă respecţi legea, pentru a preveni accidente, eşti claxonat, flashuit chiar înjurat şi eşti efectiv împins să încalci legea!!!

  Mergi cu 60km/h , deja "depășesc" alţii prin dreapta zi de zi. Nimeni nu dă nicio sancţiune.

  Sunt puţine resurse, dar totuşi trebuie schimbat ceva, modalităţile de control, nu ştiu.

  Raportează
 • postat de O idee. Miercuri, 20 Noiembrie 2019 00:53 77.111.245.*** Link la comentariu
  0
  12

  La fel ca si in cazul camerelor de supraveghere folosite pentru depistarea cazurilor de neplata a vinietei, ar trebui instalate acelasi tip de camere si la FIECARE TRECERE DE PIETONI, urmand ca, cei vinovati sa primeasca acasa amenda, insotita de fotografie.

  Raportează
 • postat de Vasile T Marți, 19 Noiembrie 2019 20:44 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  32

  Prin natura competentelor (in cadrul unei entitati regionale), circul zilnic prin judet/tara cu autoturism si observ ca nu se respecta multe reguli de circulatie, inclusiv in intersectii semnalizate cu monitorizare video, dar nu se iau masuri de prevenire si sanctionare (motivate de primarie si politia locala „ca nu sunt oameni pentru monitorizare camere”)!
  Peste tot pe marile bulevarde dar si pe strazi cu sens unic pe langa randurile de vehicule parcate pe ambele borduri, mai apar vehicule ce nu par ieftine, stationate cu sau fara lumini de avarii, iar posesorii (de regula cu ochelari de soare, desi uneori chiar ploua, discuta pe langa utilajele oprite ilegal. Chiar este de mirare ca se comercializeaza zeci de masini germane si japoneze, care se strica in trafic, toate pe anumite portiuni de strazi (ex.: str. Brailei, zona A-uri/Banci/pizeria Luca/ Micro 19, unde exista zeci de locuri de parcare libere/dar cu plata min. 1 leu).
  Pe de alta parte prin Galati si nu numai, la fiecare sectie de politie locala sunt cate 4-5 autospeciale in parcare, la anumite ore (noaptea fiind cel putin una), aspect ce poate reliefa ca dotare este, schema este plina, dar nu sunt politisti pe strada la prevenire!
  Poate este util de clarificat ce fac totusi acesti angajati de lux, ai politiei locale (norme de hrana, sporuri de risc (care?), norme de echipament, spor d antena/calculator/toxicitate), care, desi in scripte de salarii ale primariei sunt multi (conform prevederilor legale, in raport cu numarul de cetateni (voit exagerat spre plus, desi sunt foarte multi cu resedinta in alte tari)), la strada nu exista, la monitorizare camere video nu exista!
  Dar in anumite orase (gen Brasov, Sibiu, Oradea), chiar sunt la datorie la orice ora din zi/noapte si au rezultate in prevenirea ilegalitatilor si contraventiilor rutiere, dar, mai ales in asigurarea starii de legalitate!
  Poate o implicare din zona Prefectura, sau de mai sus (gen MAI/Bruxelles/ Washinghton/Moscova), poate rezolva problema (inclusiv prin propuneri/decizii de desfiintare a unor posturi calde si structuri inutile)!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.