Incendiu provocat de un calorifer defect

Incendiu provocat de un calorifer defect
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Detașamentul de Pompieri Galați a fost solicitat, luni seară, să intervină la un incendiu izbucnit într-un apartament din blocul U2 de pe strada Strungarilor. La fața locului au fost trimise două autospeciale, o autoscară, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ. Când au ajuns la locul incendiului, pompierii au constatat că pe casa scării era foarte mult fum, motiv pentru care au decis să evacueze 18 persoane din apartamentele învecinate.

”Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor pentru două persoane vârstnice, intoxicate cu fum. De asemenea, alte două persoane, una intoxicată cu fum și una cu atac de panică, au primit îngrijiri medicale de la echipajul medical de la Serviciul Judeșean de Ambulanță. Toate cele patru persoane sunt în afara oricărui pericol și au refuzat transportul la spital”, ne-a declarat Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt de la ISU Galați.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul, dar bunurile din camera în care au izbucnit flacările au fost distruse. Totodată, din cauza temperaturii foarte ridicate, tâmplăria de la apartamentul situat la etajul superior a fost deteriorată. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind efectul termic produs de un calorifer defect. Uleiul fierbinte care s-a scurs din calorifer a intrat în contact cu materialele textile aflate în dormitor. Incendiul a distrus întreaga încăpere și a fost degradat restul apartamentului”, a conchis Dan Ionașcu.

Citit 8140 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2019 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.