Fără casă, în miez de iarnă

Fără casă, în miez de iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O gălăţeancă fără adăpost pretinde că nu a fost primită, în weekend, la Centrul de Urgenţă

O femeie fără locuinţă, cu piciorul rupt, şi-a găsit pe timp de iarnă adăpost în camera de supraveghere de la Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Aceasta povesteşte că a bătut la uşa Centrului de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost în zi de sâmbătă, când angajaţii nu lucrează, iar oamenii rămaşi pe stradă trebuie să-şi găsească, se pare, un alt acoperiş.

„Am căzut pe gheaţă şi mi-am rupt piciorul. Înainte stăteam la un bolnav pe care îl îngrijeam, dar n-am mai putut avea grijă de el aşa, cu piciorul în ghips”.

„Ziua merg pe la rude, dar nu am unde să rămân peste noapte şi dorm pe unde apuc. Cât am fost sănătoasă mi-am găsit ceva de lucru şi un acoperiş, dar acum…”, spune deznădăjduită Maria Bejan.

Femeia povesteşte că a stat de vorbă cu portarul Centrului pentru persoanele fără adăpost care i-a explicat că nu o poate primi până luni şi a îndrumat-o către spital.

Aceasta a mers la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi unde i s-a schimbat ghipsul şi i s-a oferit cazare până luni, pentru că cei de acolo nu au putut să o abandoneze în frig.

Nu e prima dată când se întâmplă asta, spun asistentele de la Urgenţe, care au sunat la Centru în speranţa că vor reuşi să-i găsească Mariei Bejan un loc unde să stea măcar până când i se vindecă piciorul. 

Unicul angajat care răspunde la telefonul Centrului de urgenţă pentru persoanele fără adăpost este depăşit de situaţie şi spune că nu poate primi nicio persoană decât dacă este adusă de Poliţie, pe baza unui proces-verbal.

Restul cazurilor, oricât de urgente ar fi, trebuie să aştepte până luni. În condiţiile unui weekend cu cod portocaliu, nu putem decât să ne întrebăm cum ar putea supravieţui un om fără casă dacă spitalul nu ar mai avea un pat liber pentru el.

Citit 1053 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.