Începe sezonul vaccinului antigripal

Începe sezonul vaccinului antigripal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galaţiul a primit o treime din necesarul de doze solicitat de către Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică * Farmaciile şi-au făcut şi ele provizii *

Săptămâna viitoare, Ministerul Sănătăţii demarează campania naţională de vaccinare împotriva gripei de sezon, care se va desfăşura până la sfârşitul lunii februarie 2011. În acest sens, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a solicitat aproximativ 69.000 de doze necesare imunizării gratuite a persoanelor care se încadrează în categoriile de risc.

Potrivit şefei DJSP Galaţi, dr. Liliana Moise, judeţului nostru îi va fi repartizată într-o primă tranşă doar o treime din necesar reprezentând circa 24.000 de doze. Acestea vor fi distribuite medicilor de familie începând de luni, 1 noiembrie, urmând a fi administrate pacienţilor predispuşi îmbolnăvirii.

În această categorie se încadrează vârstnicii trecuţi de 65 de ani, persoanele cu boli cronice (în special cele cu boli respiratori, cardiovasculare, renale sau cu diabet zaharat), copiilor şi bătrânilor instituţionalizaţi, dar şi personalului medico-sanitar.

Ca în fiecare an, medicii recomandă în primul rând spălarea cât mai des a mâinilor cu apă şi săpun, dar şi imunizarea, inclusiv a persoanelor care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile mai sus menţionate.

Vaccinul antigripal, considerat singura metodă eficientă de prevenire a îmbolnăvirii, se găseşte deja în farmacii şi poate fi achiziţionat la preţuri cuprinse între 25 şi 35 de lei.

Citit 1327 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.