Bătut cu târnăcopul

Bătut cu târnăcopul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi bărbaţi din Cuza Vodă - tată şi fiu - s-au luptat săptămâna trecută cu alţi indivizi porniţi să-i ciopârţească cu târnăcopul. Tatăl, în vârstă de 39 de ani, povesteşte că se îndrepta către casă când a fost abordat de doi bărbaţi. Localnici din satul învecinat, acesta îl întrebau de un cioban de prin părţile locului.

„Le-am zis că nu ştiu de el. Erau cu maşina şi au coborât cu un târnăcop, m-au trântit în şanţ şi m-au lovit, mi-au rupt coastele. Noroc că a venit băiatul meu, a sunat la 112, iar ei au fugit”, îşi aminteşte bărbatul internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă.

Fiul, în vârstă de 18 ani, a reuşit să se ferească de tâişul târnăcopului şi s-a ales doar cu câteva vânătăi. Povesteşte îngrozit spaima pe care a tras-o când şi-a văzut părintele în mâinile celor doi bătăuşi:

„Mergeam pe marginea drumului când am văzut doi indivizi care îl băteau pe tata în şanţ cu târnăcopul. M-am băgat să-l scot şi m-au lovit şi pe mine. Au venit după noi şi l-am ascuns pe tata după un gard, de frică să nu-l omoare”.

Operat la torace şi abdomen

Detalii despre starea de sănătate a bărbatului căzut sub ploaia de lovituri a uneltei metalice ne-a oferit purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

„A fost internat un domn de 39 de ani, vinovat de faptul că este român. A fost agresat pe marginea şoselei de către un om care a oprit, a întrebat ceva şi nu i-a plăcut răspunsul. A luat târnăcopul şi l-a prelucrat. Se pare că urmărea să obţină un mort frumos, pentru că în cap nu i-a dat!

„I-a dat numai în torace şi în abdomen, i-a rupt trei coaste, i-a umplut pleura de sânge, a zdrenţuit bine plămânul şi a reuşit să-i crape ficatul. Pacientul a fost operat şi va scăpa cu viaţă, dar se întreabă prosteşte de ce i s-a întâmplat aşa ceva”.

Potrivit Cristinei Tatulici, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, bărbatul din Cuza Vodă a fost bătut de doi localnici din Slobozia Conachi.

„Agresorilor li s-au întocmit actele premergătoare şi li s-a făcut dosar penal. Aşteptăm certificatului medicului legist, în funcţie de care va fi încadrată fapta.”

Citit 2177 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.