Şoferii beţi, pericole pe şosele

Şoferii beţi, pericole pe şosele
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consumul de acool înainte de a urca la volan este o practică tot mai uzitată de şoferii gălăţeni, de toate vârstele. Obiceiul, unul extrem de periculos, este "combinat" deseori cu lipsa carnetului, viteză şi neatenţie, ducând, nepermis de des, la producerea de accidente rutiere.

O astfel de situaţie s-a petrecut, la finele săptămânii trecute, la intersecţia străzilor Basarabiei şi Poşta Veche, din cauză că un şofer de 62 de ani, care a vrut să iasă pe drumul principal, nu a oprit la STOP pentru a se asigura şi a acorda prioritate. A acroşat în plin un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 38 de ani, acesta din urmă fiind rănit. Poliţiştii au stabilit că şoferul care nu a acordat prioritate avea o alcoolemie de 0,26 la mie în aerul expirat, sub valoarea la care ar putea fi tras la răspundere penală. În cauză se fac cercetări pentru vătămare corprorală din culpă.

Cercetat, de data aceasta pentru alcool, este şi un şofer de 39 de ani, din Pechea, depistat în trafic înainte să comită vreo nenorocire. Bărbatul, şofer pe o autoutilitară, avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,57 la mie.

Citit 1456 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2019 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.