Incendiu într-unul din vagoanele trenului Galaţi - Cluj

Incendiu într-unul din vagoanele trenului Galaţi - Cluj
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

A fost panică printre pasagerii trenului Galaţi – Cluj Napoca, după ce un incendiu a izbucnit într-unul din cele două vagoane ale garniturii. Conform unuia dintre călători, care a contactat „Viaţa liberă”, evenimentul s-a produs în jurul orei 7,30, după ce trenul trecuse de gara Barboşi. „Ne-am speriat cu toţii, am sărit cu extinctorul să stingem focul. Unii dintre noi au vrut să coboare cât mai repede din tren, acolo unde erau în momentul respectiv, undeva prin zona Lieşti. Pe cei care am continuat drumul ne-au înghesuit în celălalt vagon. I-am întrebat pe cei de la CFR Călători dacă ne vor acorda despăgubiri pentru condiţiile de călătorie şi au spus că nu, că vagonul ţine de Cluj, n-am înţeles de ce”, ne-a declarat unul dintre pasagerii trenului.

Contactat de „Viaţa liberă”, Adrian Vlaicu, purtătorul de cuvânt al CFR Călători, ne-a spus următoarele: „Nu a fost un incendiu, a fost un defect la panoul electric. Incidentul a fost izolat şi s-a luat decizia ca vagonul să continue fără călători până la Iaşi, unde să fie băgat la constatare. Vom încerca să ataşăm un vagon-rezervă de la una din staţiile de pe drum. A fost un defect tehnic, nu se pune problema de despăgubiri, acestea se acordă în alte condiţii. Totuşi, dacă vreunul din pasageri doreşte să facă reclamaţie, evident că poate face acest lucru”. 

Nu s-a reuşit să se ataşeze un vagon suplimentar nici la Tecuci, nici la Bârlad, astfel că, până la Iaşi, călătorii au fost nevoiţi să meargă în picioare şi fără căldură, înghesuiţi într-un singur vagon. Iar de la Iaşi, spre Cluj, s-a schimbat întreaga garnitură cu totul, nu doar vagonul cu probleme.

Citit 5612 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2019 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.