Ocolul ziarului în 30 de ani. Diana Stroia-Matthews, consul onorific al României în Ţara Galilor: Să ne trăiţi demni, să căutaţi mereu dreptatea şi adevărul!

Ocolul ziarului în 30 de ani. Diana Stroia-Matthews, consul onorific al României în Ţara Galilor: Să ne trăiţi demni, să căutaţi mereu dreptatea şi adevărul!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru aniversarea celor 30 de ani de "Viaţa liberă", ne-am gândit, în primul rând, la oameni. Oamenii care fac ziarul astăzi, o parte dintre cei care l-au făcut în aceşti ani, mulţi şi zbuciumaţi pentru presa românească, dar mai ales oamenii pentru care ziarul a trăit şi trăieşte: gălăţenii. Am demarat un proiect editorial pentru a vă aduce aproape oamenii care contribuie la apariţia şi difuzarea celui mai vârstnic - deşi mereu tânăr - cotidian al Galaţiului post-decembrist, unul dintre puţinele ziare din ţară care au apărut atunci, în decembrie '89, şi care încă sunt vii, în ciuda multelor vicisitudini, economice, dar nu numai. Pe parcursul acestei luni, vă vom povesti despre ziar şi oamenii lui, iar jurnaliştii de ieri şi de azi vă vor spune cum simt ei timpul trăit aici. Pentru cititori, avem şi alte surprize, aşa că, vă rugăm, ţineţi aproape!

„Să ne trăiţi demni, să căutaţi mereu dreptatea şi adevărul!”

„Dragă „Viaţa liberă”, La Mulţi Ani, să fii tot liberă, imparţială, încurajând jurnalismul investigaţional. 

Am crescut cu tine şi tare mi-ar plăcea să îmbătrânesc cu tine, iar generaţiile de după noi să aibă aceeaşi încredere în informaţiile furnizate de tine cum are şi generaţia noastră. 

Felicitări jurnaliştilor care au ţinut lumina aprinsă şi nu s-au lăsat intimidaţi de-a lungul timpului; continuaţi ceea ce aţi început, cu verticalitate şi umor. 

Să ne trăiţi demni, să căutaţi mereu dreptatea şi adevărul!”, ne-a transmis gălăţeanca Diana Stroia-Matthews, consul onorific al României în Ţara Galilor (Wales). 

Povestea ei uimitoare aţi putut-o citi în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”. Acum 18 ani a plecat în Marea Britanie, dar nu cu gândul de a rămâne acolo. Nu i-a fost uşor să-şi construiască o carieră, într-o perioadă în care femeile românce aveau de ales între a fi chelneriţe sau menajere. Astăzi, este cetăţean britanic, director de finanţe al companiei Comcen, dar inima îi bate tot pentru România. Pe 11 decembrie 2017, la Lord Mayor’s Mansion, reşedinţa lordului primar al oraşului Cardiff, gălăţeanca Diana Stroia Stroia-Matthews a devenit consul onorific al României în Ţara Galilor (Wales). O misiune care înseamnă sută la sută voluntariat, pentru care nu este şi nu va fi remunerată şi nici nu are buget alocat. În schimb, îşi dedică timpul în folosul românilor, acoperind din resurse personale cheltuielile aferente activităţilor desfăşurate.

CITEȘTE mai multe din Ocolul ziarului în 30 de ani

Citit 2455 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2019 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.