S-au interzis drogurile legale

S-au interzis drogurile legale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Modificările Legii 143/2001 au trecut şi de Senat şi de forul decizional, Camera Deputaţilor * Astăzi, guvernul ar putea da şi o ordonanţă de urgenţă în acest sens * Instituţiile şi-au propus să interzică drogurile legale, iar acum încearcă să vadă care dintre ele reuşeşte prima *

Ieri, Camera Deputaţilor a adoptat modificarea Legii 143/2000, care reglementează situaţia drogurilor legale, aflate acum la comercializare.

Aşa cum vă informam şi în ediţiile trecute ale „Vieţii libere”,  în oraşul Galaţi există 17 magazine de profil, potrivit datelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Alte patru magazine sunt deschise în Tecuci, aflăm tot din  sursa citată. 

Detalii privind modificările votate ieri de parlamentari ne-a oferit deputatul gălăţean Mihai Boldea.

„Modificările aduse articolului 8, prin indicele 1 din lege, prevăd că este ilegală comercializarea substanţelor etnobotanice sau a combinaţiilor dintre ele. Modificările au fost votate şi de Senat, dar Camera  Deputaţilor a fost, în acest caz, for decizional”.

„În continuare, legea va fi înaintată preşedintelui, spre promulgare. Trebuie de asemenea depăşit termenul de o săptămână în care constituţionalitatea legii poate fi atacată la Curtea Constituţională”, a precizat deputatul Boldea.

Ulterior, astfel de modificări vor putea fi aduse legii ori de câte ori va fi nevoie.

Se anunţă o ordonanţă de urgenţă

Este, însă, foarte posibil ca autorităţile să impună interzicerea comercializării drogurilor legale înainte ca modificările votate de Senat şi Camera Deputaţilor să aibă efect.

Surse din Ministerul Sănătăţii, printre care şi Cristian-Anton Irimie, citat de Mediafax, au precizat că astăzi, în şedinţa de Guvern, se va adopta o ordonanţă de urgenţă care va interzice comercializarea drogurilor legale.

Diferenţa de efect este că, până la intrarea în vigoare a Legii 143/2000, cu modificările votate ieri, ar putea trece circa 30 de zile, pe când ordonanţa de guvern are efect odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial, deci mult mai repede.

Aşteptăm, însă, cu nerăbdare, să vedem cât de largi sunt ochiurile plasei legislative pe care au ţesut-o specialiştii, ca să adune de pe piaţă drogurile legale.

Odată cu publicarea listei cu substanţe interzise, vom vedea dacă nu cumva o parte dintre produse vor rămâne pe piaţă sau vor putea fi comercializate sub o altă formă.

Citit 1514 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.