”Viaţa liberă” şi oamenii ei | Cine face să meargă un angrenaj bine uns

”Viaţa liberă” şi oamenii ei | Cine face să meargă un angrenaj bine uns
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Indiferent cât de bine ar fi pus la punct angrenajul unei redacţii, sunt anumiţi oameni fără de care lucrurile nu merg sau de care simţi cât de multă nevoie ai exact atunci când nu sunt acolo. Unul dintre aceştia este fotoreporterul, în cazul nostru Bogdan Codrescu, un pasionat de fotografie, de jocuri pe computer, un om pe care te poţi baza, care nu spune niciodată "nu" şi care este, pe deasupra sau înainte de toate, şi un soţ şi tată devotat. Are şi defecte, cum ar fi acela că bea prea multă Coca-Cola şi că nu spune niciodată "nu", asta fiindcă, desigur, ajunge să fie suprasolicitat.

Un alt om-cheie, care nu spune niciodată din prima "da", ci mai degrabă "lasă că vedem", asta fiindcă "da"-ul ar presupune iminenţa tehnică uneori greu de rezolvat, este Adrian Barbu, omul de la IT, administratorul nostru de reţea.  Pe el, toată lumea şi l-ar dori lipit cu super glue de un birou, fiecare de al lui, desigur.

Valentin Chiţu este editor on line şi omul pe care l-am mai vrea în redacţie, dar s-a mutat la Bucureşti şi lucrează de la distanţă. Cum ar fi, este şi nu este cu noi trup şi suflet, deşi ştim că, cel puţin cu sufletul, şi-ar dori să ne fie alături mai des.

Monica Zanet, celălalt editor on line, este mai mereu în redacţie, aşa că nu mai ştim dacă este sau nu de serviciu, ne mai încurcăm în ture şi o necăjim suplimentar. Dar ea ne iubeşte şi aşa, la fel de mult cât o iubim şi noi.

Juristul Leonard Bulat ne zice, aproape invariabil, "nu", atunci când îl întrebăm dacă ar fi sau nu oportun să facem cutare şi cutare lucru, chiar dacă asta ne expune unui risc juridic. Cu toate acestea, nu îi purtăm pică, fiindcă ştim că datorită lui nu avem clienţi neîncasaţi şi suntem în legalitate în toate contractele încheiate.

Maria Sofronie ţine în ordine arhiva redacţiei, datorită ei avem tot ce en trebuie la îndemână şi putem sta liniştiţi, documentele sunt sub cheie şi perfect aliniate, numai bune de scos la înaintare în caz de nevoie.

CITEȘTE mai multe din Ocolul ziarului în 30 de ani

Citit 1727 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2019 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.