Falsificatorii de credite se înmulţesc. După gratii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încă trei membri ai clanului Bua au fost prinşi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi *

Prinşi la Movileni şi la ieşirea din ţară

În ziua de 2 februarie 2010, poliţiştii BCCO l-au identificat în Galaţi pe Dobrică V., zis „Sile”, de 43 ani, din comuna Movileni.

În plus, săptămâna trecută au fost reţinuţi la Frontiera Borş, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce încercau să părăsească ţara, Dobrică C., zis „Lali”, de 40 ani şi Marin I., zis „Pomană”, de 38 ani, ambii din comuna Movileni.

Pe numele celor trei, Tribunalul Galaţi a emis mandate de arestare preventivă pentru constituirea în grup organizat în vederea comiterii de infracţiuni şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Pagube uriaşe aduse băncilor

În perioada 2005-2009, cele 13 persoane ale grupării Bua au indus în eroare mai multe instituţii bancare.

Indivizii au obţinut - prin interpuşi – credite, pe baza unor documente fictive sau falsificate, cauzând un prejudiciu de peste 1.000.000 lei, 100.000 euro şi 60.000 de franci elveţieni.

De asemenea, membrii grupării, prin racolarea şi interpunerea unor persoane de condiţie modestă şi înfiinţarea unor firme-fantomă au prejudiciat un număr mare de  societăţi comerciale, folosind file CEC fără acoperire.

Citit 1000 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.