Start la scurtmetraje poloneze

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de joi, ora 18, Muzeul de Artă Vizuală oferă gălăţenilor  ocazia de a viziona, timp de trei seri, filme de scurtmetraj - producţii cinematografice ale Şcolii de Măiestrie Regizorală  a lui Andrzej Wajda.

Şcoala de Măiestrie Regizorală  a lui Andrzej Wajda a fost  înfiinţată în noiembrie 2001, sub patronajul Academiei Europene de Film, avându-i ca membri fondatori pe Andrzej Wajda, această legendă vie a celei de-a şaptea arte, pe Wojciech Marczewski  (confrate  şi prieten) şi Studioul de Film Varşovia.

Filmele realizate la Şcoala de Măiestrie Regizorală a lui Andrzej Wajda au fost şi sunt prezente şi premiate la festivaluri internaţionale, printre care: Berlinale, Cannes, IDFA, DOKLeipzig, Clermont-Ferrand.

Viitorii cineaşti pot urma cursuri de film de ficţiune, unde fiecare participant îşi concepe şi realizează propriul proiect (de la idee, scenariu, documentare, casting, până la filmare şi montaj), cursuri de film documentar, unde se învaţă cum se caută şi se găseşte un subiect de film documentar, cum se scrie un scenariu, cum se filmează, se montează imaginea şi se mixează sunetul.

Nu sunt uitaţi nici liceenii şi studenţii pasionaţi de film, pentru ei şcoala organizând „Grădiniţa cinematografică”, un curs în care pot învăţa aspectele practice ale realizării unui film.

* Programul de astăzi, 18 februarie

-    Pe credit”, 30`, r. Przemysław Nowakowski, 2008, ficţiune.

-    „Echipa”, 25`, r. L. Dobrucki, K. Maciejko, R. Samborski, 2007, documentar.

-    „Street feeling”, 30`, r. Przemysław Nowakowski, 2008, ficţiune.

-    „Londra”, 27`,  r. Rafał Żurek, 2008, documentar.

Citit 596 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.