Joacă astăzi pentru revenirea în Top 100 WTA

Joacă astăzi pentru revenirea în Top 100 WTA
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţeanca Patricia Ţig are nevoie să treacă de primul tur în turneul WTA de la Hua Hin (Tailanda), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, pentru a reintra între cele mai bune 100 jucătoare ale lumii. Adversară îi va fi Yafan Wang (China, locul 56 WTA), în al treilea meci al zilei de pe terenul central. Partida va începe în jurul orei 13.00 şi va fi putea fi urmărită în direct la Digisport.

În clasamentul mondial actualizat ieri de WTA, Patricia Ţig apare pe locul 105, cu 623 de puncte. De fapt, Patricia Ţig ocupă locul 101, cu 653 puncte, întrucât WTA nu a adăugat încă cele 30 de puncte acumulate săptămâna trecută de gălăţeanca stabilită de câţiva ani în Braşov, prin ajungerea în finala turneului ITF de la Nonthaburi (Thailanda). Un singur punct o mai desparte pe Ţig de intrarea în Top 100 WTA, obiectiv ce poate fi atins prin câştigare meciului de astăzi.

Patricia Ţig s-a mai aflat în prima sută înainte de perioada de pauză în care a devenit mamă. Ea a revenit în circuit în urmă cu un an, luând-o de la zero, întrucât ieşise din clasament. Cea mai bună clasare a ei din carieră a fost locul 83.

În finala de duminică de la Nonthaburi, Patricia a abandonat după primul set, din cauza unor mici probleme medicale, dar s-a recuperat şi va putea juca astăzi.

Citit 2319 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.