Viteza şi neatenţia, ”reginele” tragediilor rutiere. 58 de gălăţeni şi-au pierdut viaţa pe şosele
Foto: GSDG

Viteza şi neatenţia, ”reginele” tragediilor rutiere. 58 de gălăţeni şi-au pierdut viaţa pe şosele
Trei morţi şi un rănit, la Şendreni, în august 2019
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Peste 700 este numărul total al accidentelor rutiere produse, în 2019, pe drumurile din judeţul Galaţi, o treime dintre acestea soldându-se cu moartea ori rănirea gravă a victimelor. Galaţiul rămâne judeţul în care dramele de pe şosele sunt cel mai frecvent provocate de neatenţia pietonilor, viteza şi neacordarea de prioritate.

Cel puţin două accidente pe zi este media înregistrată, anul trecut, pe drumurile din Galaţi, evenimente soldate nu doar cu pagube materiale, ci şi cu victime din rândul şoferilor, pasagerilor ori pietonilor împlicaţi. Trendul este unul descrescător, apreciază poliţiştii rutieri, cel puţin în privinţa celor considerate grave, soldate cu decese ori rănirea gravă. 245 de astfel de accidente grave s-au produs anul trecut pe drumurile din Galaţi, 58 de persoane pierzându-şi viaţa, iar alte 224 fiind rănite grav. Ceea ce a dus, cel mai frecvent, la astfel de tragedii, au fost cauze al căror clasament rămâne, din păcate, unul constant de ani de zile: cele mai multe accidente grave se produc din vina pietonilor care traversează neregulamentar, a şoferilor care nu respectă regimul legal de viteză sau nu acordă prioritate vehiculelor, a bicicliştilor care se deplasează haotic în trafic sau nu se echipează corespunzător, sau prin neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversări regulamentare. Din păcate, acelaşi top rămâne valabil şi în cazul a nu mai puţin de 498 de accidente considerate uşoare, în urma cărora au fost răniţi nu mai puţin de 624 de participanţi la trafic.

13 şoferi, "dezactivaţi zilnic"

Ca urmare a incidentelor rutiere, a misiunilor de rutină sau a celor 56 de acţiuni punctuale derulate pe parcursul anului trecut, "în scopul combaterii principalelor abateri care generează riscul rutier", poliţiştii de la Circulaţie au constatat nu mai puţin de 479 de infracţiuni de la regimul rutier, cele mai frecvente fiind conducerea sub influenţa alcoolului sau şofatul fără permis. De 42.713 ori, neregulile constatate în trafic au îmbrăcat forma contravenţiilor pentru care au fost date amenzi, în nu mai puţin de 4.855 de cazuri sancţiunile fiind dublate de reţinerea permiselor de conducere ale şoferilor prinşi în ofsaid.

Citit 16308 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Februarie 2020 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.