Coronavirusul ne strică investiția. Aquaparkul gălățean, spre faliment | PAMFLET

Coronavirusul ne strică investiția. Aquaparkul gălățean, spre faliment | PAMFLET
Nu l-am văzut încă, dar suntem tentați să credem că așa arată parcul de relaxare de la plaja "Dunărea"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Până anul trecut n-a existat un asemenea parc de distracții acvatice la Galați, dar în ultima lună a fost ridicat un aquapark de talie mondială, la picioarele turnului de televiziune. Cine să-l frecventeze în era pandemiei? Curat ghinion, doar orașul nostru putea să pățească o asemenea grozăvie.

Nu mai vor bălăceală

Culegătorii de umor de calitate se gândesc deja la bancul cu rabinul, poate că e cel mai bun recurs la folclor. Aveam nevoie de o comparație pentru emoția trăită în această pagină. Într-un an lovit de Covid-19, cui îi mai arde să facă plajă sau să testeze dușurile moderne de la plaja "Dunărea"? Chiar și cei mai neastâmpărați dintre concitadini au renunțat la ideea de a se relaxa pe nisip și de a uita de caniculă în 2020, infailibila variantă de la poalele turnului de televiziune trecând la și altele. "Lasă-ne, boss, avem alte griji acum, nu ne arde nouă de bălăceală. Ca să-ți dau un exemplu, sunt interesat ce se va întâmpla cu învățământul universitar, că aș fi dat și eu în vară la un Management. Astea-s planuri normale, nu baia în aer liber", ne-a declarat un gălățean cu ochelarii de soare parcați pe creștet.

Care fake news?

De ce bancul cu rabinul? Totuși, anii trecuți ne plângeam în cor și în șir indian că orașul de la Dunăre este lipsit de un loc de agrement, care să le facă verile gălățenilor mai ușoare, mai apropiate de ce se întâmplă pe litoral. Acum, când este permisă ieșirea doar până la farmacie și la alimentară, nu dai doi bani pe aquaparkul de ultimă oră ridicat la malul bătrânului fluviu. Veșnicii nemulțumiți vor acuza ditamai fake news-ul, însă ne aflăm în bizara imposibilitate de a le demonstra că, în ultima lună, a fost ridicat un impresionant parc de distracții, cu bazinul de înot în prim-plan: pentru a ilustra rândurile de față, încercăm zilnic breșele forțelor de ordine care ne trag pe dreapta lângă Casa de Apă nr. 2. Până atunci, trebuie să fim crezuți pe cuvânt.

"N-am inventat noi virusul"

Municipalitatea gălățeană este foc și pară pe Guvern, o eventuală prelungire a stării de urgență fiind sinonimă cu intrarea în faliment a investiției de tip parc acvatic. "Ne-am zbătut atât, căci an de an eram luați la ochi că nu se poate face baie în aer liber la Galați, iar în această vară, cel mai probabil, nu vom avea voie să ieșim din casă. Și iar vom avea de suferit din cauza haterilor, de ca și cum noi am fi inventat noul coronavirus. Parcă văd că și la anul se va întâmpla ceva și nu se va face baie la aquaparkul de la turnul Tv. E posibil chiar să dea faliment până atunci. Ne pare rău, altul nu vom mai face", ne-a declarat viceprimarul Picu Apostol Roman, delegatul Primăriei în această chestiune.

Policlinica cu Plajă

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Dușul cu spirt, noua senzație

* S-a mărit și este în plin proces de umflare - pușchea pe limba economiștilor lipsiți de empatie! - numărul de șomeri din Galați. Măcar i-am fi putut spăla, nu știm exact ce-și vor mai permite.

* Din motive lesne de înțeles, oamenii disponibilizați din combinatul siderurgic, cu precădere foștii angajați de la Cocserie, ar fi beneficiat de maximum o ședință pe lună. Bine, poate că ar fi fost reglată și această problemă, ni s-ar fi părut discriminatorie.

* Un parc acvatic de distracții, iar asta nu e neapărat o glumă, ar fi avut nevoie de angajați. S-ar fi găsit destui intelectuali, artiști locali rămași fără debușeu, care să corespundă cerințelor.

* Mai mult ca altă dată, ne-am fi stropit la dușul cu spirt. Nici mama Covidului nu ne-ar mai fi deranjat, or o asemenea invenție ar fi atras și turiști. Măcar câteva duzine de brăileni.

* Ar fi mers ceva și pe bază de clor sau biocide, cum se spune cu precădere de câteva săptămâni? Doar pentru papucei, șlapi, cum se zice la Galați, haideți să nu întindem coarda!

* Încă una: mai ales după epidemia de coronavirus, am fi avut satisfacția de a-i număra pe politicienii gălățeni care ar fi arătat legitimația la intrare. Ca să nu plătească, nu neapărat pentru a se lăuda.

Clorul Armatei Române

Protestează pompele funebre

Informația conform căreia o persoană din județul Galați, declarată inițial decedată din cauza noului coronavirus, ar fi în viață i-a contrariat pe mulți agenți economici din domeniul pompelor funebre. "Începem cu de-astea, cu șmecherii, facem vrăji sau ce? Înviem oamenii? Haideți să ne vedem fiecare de treaba lui, să nu întoarcem mortul de la groapă, cum se spune. Numai la Galați se poate întâmpla așa ceva, nu vrem să dăm și noi faliment", au scandat câțiva patroni de societăți de servicii funerare, în fața Prefecturii.

Funerara Avis

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5459 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Aprilie 2020 00:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.