Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

Mandatele aleşilor locali prelungite până cel târziu la 31 decembrie 2020 şi bani depuşi în locul listelor de susţinători, acestea sunt cele mai importante prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă nr. 44/2020, publicată în Monitorul Oficial al României.

Ordonanţa prevede că procedurile privind organizarea alegerilor locale se iniţiază în termen de şase luni de la data expirării stării de urgenţă. Data alegerilor se stabileşte la propunerea Autorităţii Electorale Permanente şi a Ministerului Afacerilor Interne, cu avizul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. În consecinţă, mandatele actualilor primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri locali şi judeţeni se prelungesc, "dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020". OUG prevede şi derogări de la normele de până acum. Astfel, numărul minim al susţinătorilor necesar pentru depunerea candidaturilor se va reduce la jumătate. Mai mult, partidele politice, alianţele, organizaţiile minorităţilor naţionale pot opta ca, în locul depunerii listelor de susţinători, să facă dovada depunerii în contul bancar deschis pentru campania electorală la nivelul judeţului a unor contribuţii electorale în valoare de cel puţin 50 de salarii de bază minime brute pe ţară.

Citit 1129 ori Ultima modificare Duminică, 12 Aprilie 2020 23:32

2 comentarii

 • postat de grecu Luni, 13 Aprilie 2020 16:55 79.116.110.*** Link la comentariu
  0
  0

  Și ce ne face să credem că în iarna care urmează nu vom avea iar o altă criză de COVID-19 așa cum prevăd unii specialiști din sănătate ,atunci se va amâna din nou alegerile locale,se va prelungi din nou mandatul primarului cu alte 6 luni ,cașa-i în politică acum !?
  În opinia mea ,alegerile locale erau cele mai indicate la sfârșitul lunii iulie pt. că tot un tur vom avea cu toate ”eforturile ” pnl și oricum vacanțele anul acesta sunt ratate,iar parlamentarele în noiembrie așa cum era prevăzut defapt.,doar că pnl se lasă greu plecat de la guvernare tergiversările unor măsuri ce se impuneau și la care se aștepta multă lume lasă loc de comentarii pe seama pnl care ține neapărat să-și asigure electorat în nr. cât mai mare pt. un nou mandat,de acestă dată pt. unul întreg.,încă mai sunt lupi ai vechiului USL care țin cu dinții de mandatul de politruc în cadrul parlamentului,dar chiar NU mi-aș dori un alt mandat al psd-udmr-pro ro.-alde.

  Raportează
 • postat de Nea Gica Luni, 13 Aprilie 2020 00:22 188.24.200.*** Link la comentariu
  11
  11

  Primarule ai mai primit un bonus de 6 luni. Fa ceva pentru spitale si lupta cu COVID nu te mai ocupa de altceva. Fii responsabil

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.