Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
4 comentarii

Astăzi, la ora 15,00, ar fi trebuit să se încheie perioada de primire a ofertelor pentru proiectarea şi construcţia variantei de ocolire Galaţi – marea centură ocolitoare a oraşului, după cum este numită. Din păcate, la ora 15,00, licitaţia era suspendată. Pentru a treia oară! Nu vă putem spune motivul, doar putem constata, amar, că, lansată pe 5 octombrie 2019, procedura a fost mai mult timp suspendată, decât în desfăşurare, fapt care spune multe despre modul în care este "gândit" acest proiect.

Citit 3490 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2020 20:03

4 comentarii

 • postat de Terente Joi, 14 Mai 2020 13:33 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  7

  Doamne, ce traseu are această CENTURĂ lungită! Cine a gândit această variantă?
  Parcă este "Pişatul boului"!
  Noi chiar nu ştim să proiectăm şosele suspendate, peste ape, fără atâtea schimbări de direcţii?

  Raportează
 • postat de Georgel Joi, 14 Mai 2020 09:11 185.100.87.*** Link la comentariu
  1
  13

  Spre deosebire de actuala mică centură, ce se vrea lărgită prin eforturi locale, viitoarea mare centură OCOLITOARE e o investiție a statului român, fără de nici un folos nouă, gălățenilor. Scopul guvernanților nu este acela de a ne apropia pe noi, orașul Galați, de Iași sau București, ci pentru ca să fim OCOLIȚI de cei ce vin din Iași sau București spre Giurgiulești-Reni.

  În timp ce Galațiul vrea investiții de infrastructură care să ne servescă nouă, gălățenilor, în viziunea Bucureștiului orașul Galați e un fel de... DOP în calea dezvoltării legăturilor sale cu Iași, Chișinău, Odesa. Drept pentru care, iată, Bucureștiul vrea să cheltuie sume uriașe, europene sau de la bugetul de stat, pentru ca Galațiul să poată fi... OCOLIT.

  Raportează
 • postat de UBSD (Una Bucată Social-Democrat) Joi, 14 Mai 2020 00:46 95.76.3.*** Link la comentariu
  6
  9

  Minunat... Licitație suspendată pentru a TREIA oară... Cumva avem două aeroporturi internaționale, mai multe autostrăzi care "izvorăsc" din Galați și o adevărată gară terminal din care pleacă trenuri de mare viteză către restul țării, Republica Moldova, Rusia (aoleu!!) etc. ca să ne putem lipsi, pentru moment, de această centură "nenorocită"?!?!

  Trecând peste ironii, total de acord cu articolul și cu Roman Tiberiu! Vreau să știu și eu:
  1) de ce licitația a fost anulată;
  2) de ce este pentru a TREIA oară.
  Dacă îmi aduc bine aminte, proiectul era destul de vechi, iar documentația trebuia actualizată... Vrea cineva să-mi spună că acei "savanți" au făcut treaba pe repede-nainte, ieșind un dezastru mai mare decât documentația inițială învechită?!?! Băi, fraților! Dați-mi-o mie, mă! Găsesc eu un inginer foarte bun, care, patriot și naționalist fiind, o s-o refacă pe gratis! Iar eu, cu OCD-ul meu, o s-o verific de câteva zeci de ori ca să mă asigur că e perfectă!

  „Votul lor a zburat”. Crezi asta?? Acum câteva luni, dacă nu mă înșel, primarul propunea ca pnl-iștii să facă demers pe lângă guvernul pnl-ist. Replica unuia dintre ei, care mi-a fost și profesor (un mega-Einstein), a răspuns DISPREȚUITOR că vor face „în numele cetățenilor”, și nu al administrației! Deh... PSD-iștii din administrație nu sunt cetățeni din Galați, ci au venit aici cu navele spațiale și au zis: „Băă... de acum, noi suntem stăpânii pe acest cocioc! Cui îi convine, bine, cui nu, ca-n Coreea de Nord, dar nu prin împușcare, ci prin dezintegrare cu laserul navei!”.

  Totodată, dacă nu vor câștiga pnl-iștii majoritatea în parlament, NU este din vina bâlbelor pe care le-am putut observa aproape zilnic în perioada pandemiei, ci din cauză că rromânașii au trebuit să stea în casă, fiindu-le interzis să petreacă după bunul plac cu grătare, semințe aruncate pe iarbă, manele la maxim etc. Asta spune multe despre acest... popor (îmi cer scuze public că am jignit cuvântul „popor”).

  Raportează
 • postat de Roman tiberiu Miercuri, 13 Mai 2020 20:13 5.13.220.*** Link la comentariu
  6
  21

  ba-i nenorocitilor din guvern cumva santem ciumati nu avem o autostrada spre iasi si bucuresti numai in vestul tarii este romania sau iasi craiova sibiu .de fapt de ce mai cerem ceva de la bulangii de guvernanti pt ei galatiul nu-i in romania.sale fie rusine .votul lor a zburat

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.