UPDATE. Când şi cum sunt valabile facilităţile pensionarilor în transportul local

UPDATE. Când şi cum sunt valabile facilităţile pensionarilor în transportul local
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

UPDATE. „Facilităţile acordate pensionarilor pentru transportul public în comun vor fi valabile pe durata stării de alertă în intervalele orare 9,00 - 15,00 şi 18,00 - 22,00”, anunţă Primăria municipiului Galaţi.

Măsura a fost luată vineri, 15 mai, în contextul stării de alertă, de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de primarul Ionuţ Pucheanu. Decizia este justificată de respectarea distanţei sociale. În acelaşi timp, autorităţile s-au gândit la salariaţii care trebuie să ajungă la locurile de muncă şi să se întoarcă acasă, folosind mijloacele Transurb.


 

 

Doar 24 de persoane, acesta ar trebui să fie numărul maxim de călători într-un autobuz, 20 de călători într-un troleibuz, şi doar nouă într-un minibuz! Compania publică de transport, Transurb SA, a luat măsuri de delimitare a locurilor în care cetăţenii pot sta în siguranţă faţă de restul călătorilor. De asemenea, cabina şoferului va fi izolată de restul mijlocului de transport.

Începând de astăzi, 15 mai, transportul public în comun revine la programul normal de circulaţie, funcţionând la capacitatea maximă. Asta înseamnă, după cum au transmis autorităţile, 127 de mijloace de transport - de luni până vineri, şi 85 de mijloace de transport - în zilele de weekend. Gălăţenii vor trebui să respecte, însă, reguli stricte: să poarte corect măştile de protecţie, să-şi dezinfecteze mâinile la urcarea în mijlocul de transport şi să respecte măsurile de distanţare socială.

Reguli de călătorie

Pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, regulile de utilizare a transportului public sunt stricte: „Accesul în autobuze va fi limitat, cu respectarea regulilor de distanţare fizică. În consecinţă, călătorii sunt rugaţi să înţeleagă şi să respecte indicaţiile conducătorilor auto, respectiv pe ale controlorilor de trafic ai Transurb, care vor fi prezenţi în mijloacele de transport sau în staţiile aglomerate, precum: capăt Micro 19, Neacşu, Spitalul Judeţean, Ţiglina I, Centru, Ţiglina II, General (spre IREG), Piaţa Micro 39.

Ca urmare, operatorul de transport va asigura o frecvenţă adecvată a plecărilor de la capetele de traseu, astfel încât să se respecte atât măsurile de mai sus, dar să şi minimalizeze timpii de aşteptare a călătorilor în staţii”, a transmis Primăria Galaţi.

La urcarea în mijlocul de transport cetăţenii trebuie să poarte corect măştile de protecţie şi să-şi dezinfecteze mâinile cu soluţia din dispenserele montate în mijloacele de transport. Recomandat ar fi să folosească un şerveţel sau mănuşi pentru a se ţine de bară ori mânere. De asemenea, sunt obligaţi să păstreze distanţa de cel puţin 1,5 metri între ei.

Cum sunt dezinfectate mijloacele de transport

Între cele 127 mijloace de transport care circulă de astăzi, se află şi toate troleibuzele. Opt autobuze vor asigura cele trei trasee de tramvai (traseul 39 – patru autobuze, traseul 7 – două autobuze și traseul 44 – două autobuze).

Ca şi până acum, mijloacele de transport sunt dezinfectate la capetele de linie, iar noaptea se va continua dezinfectarea cu aparate de nebulizare - nocospray.

Citit 11238 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Mai 2020 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.