Protest de primăvară întârziată

Protest de primăvară întârziată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 400 de sindicalişti afiliaţi la Cartel Alfa au pichetat joi, înainte de orele prânzului, sediul Prefecturii Galaţi.

Timp de aproape două ore, pe o ninsoare aprigă, sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de deciziile Guvernului şi au acuzat inexistenţa unui dialog social şi a unui pact real de ocupare a forţei de muncă.

Ei au mai susţinut că nu este normală existenţa a două salarii minime pe economie (unul pentru bugetari şi altul pentru cei care lucrează pentru societăţi private), dar şi faptul că au apărut în ultima vreme mai multe prevederi legislative aberante, care pot arunca ţara în colaps.

„Am ieşit în stradă pentru a ne apăra drepturile, dar şi pentru salvarea sectorului economic românesc. Suntem nemulţumiţi şi îngrijoraţi de faptul că nu există un dialog social corect şi nici un pact real pentru ocuparea forţei de muncă. Mai cerem un salariu minim unic pe economie, garantat în plată”.

„Vom protesta până când vom fi luaţi în seamă. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, suntem hotărâţi să ieşim în stradă până o să pice guvernul”, a declarat ieri, în timpul protestului, liderul Cartel Alfa Galaţi, Romică Gârneaţă. 

Trebuie spus însă că o mare parte dintre manifestanţi au fost cadre didactice, membri ai Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), aceştia continuându-şi protestul şi în faţa sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, după ora 12,30.

Pe lângă dascăli, la pichetarea de joi au participat şi sindicalişti din sănătate, cultură, administraţie publică, transport local.

Lor li s-au adăugat şi membri ai sindicatelor din sectorul privat, respectiv, din combinatul siderurgic ArcelorMittal, societăţile de construcţii Atlas şi ICMRS, precum şi membri ai organizaţiilor de pensionari.

Citit 720 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.