Sindicatul păcăliţilor cu miliarde nu are membri

Sindicatul păcăliţilor cu miliarde nu are membri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Pe când un sindicat al păgubiţilor Brânduşei Miron, patroana de agenţie imobiliară care a făcut dispărute miliarde de lei ale naivilor care vroiau să cumpere un apartament?” * Aceasta este întrebarea gălăţencei Elena Timofte (FOTO) * Pentru 21 ani, femeia are de plătit un credit de 18 milioane de lei vechi pe lună, pentru un apartament care nu i-a aparţinut niciodată *

Visând cu ochii larg deschişi la o casă, mulţi gălăţeni au căzut în capcana ofertelor-farsă.

Oamenii au dat sute de milioane sau miliarde pe promisiuni, pentru ca, în final, să se lămurească că nici apartamentul mult-visat nu este al lor, şi că au rămas şi cu datorii înfricoşător de mari la bănci sau cămătari.

Din nou – apartamentele-fantomă

Povestea-şoc a anului trecut revine. Pe 3 septembrie, „Viaţa liberă” dezvăluia o complicată schemă imobiliară, prin care apartamentele deţinute de Primărie şi închiriate de ani de zile unor gălăţeni rău-platnici, erau promise doritorilor pe post de casă-chilipir.

Disperarea este cea care, uneori, decide în locul nostru. Cum altfel s-ar putea numi naivitatea de a da miliarde pe un lucru pe care nu îl vezi, care nu a fost şi nu va fi niciodată al tău?

Poveste horror-imobiliar

Elena Timofte nu mai are nimic de pierdut: câştigă în jur de 800 de lei pe lună în Combinat, iar venitul ei şi al soţului abia acoperă rata la bancă.

Fiul cel mare – pentru care ar fi vrut să cumpere apartamentul – s-a lăsat de facultate şi a plecat din ţară încercând să câştige bani pentru achitarea aceluiaşi credit, iar copilul cel mic s-a îmbolnăvit de inimă, din cauza stresului resimţit în familie.

„Am fost păcăliţi şi acum vom plăti pe viaţă. Suntem mai mulţi toţi cei care am luat ţeapă de la Brânduşa Miron, patroana agenţiei imobiliare Imob Miro”.

„Eu am dat un miliard şi o sută de milioane pentru un apartament al Primăriei, dar m-am întâlnit în faţa agenţiei, pe când o aşteptam pe patroană, cu un cuplu de tineri care plătise două miliarde pentru aceeaşi casă”.

„Atunci am ştiut în ce m-am băgat, dar tinerii aceia refuzau să creadă că este adevărat”.

„Unde sunt restul păgubiţilor? Oare nu am putea avea mai multe şanse în instanţă dacă acţionăm împreună?”.

După apartament, prin agenţie

S-a întors la redacţia „Vieţii liberă” pentru că aici este – spune Elena Timofte – singurul loc în care a fost ascultată.

Şi pentru că de acest loc se leagă şi ultima speranţă a femeii de a-i întâlni pe ceilalţi păgubiţi, gălăţeni înşelaţi şi ei de aceeaşi schemă imobiliară.

„Povestea mea a început în septembrie 2008, când banca mi-a acordat un împrumut cu ipotecă de nevoi personale pentru a-i cumpăra fiului meu un apartament”.

„Ghinionul meu a fost atunci când, după mai multe zile de căutare a unui apartament, am găsit-o pe doamna Brânduşa Miron, administratoarea agenţiei imobiliare Imob Miro."

Mai întâi 500 de milioane, apoi 1,1 miliarde

Păgubita continuă: „Brânduşa Miron mi-a promis un apartament după puterea mea financiară”.

„Era un apartament care avea datorii, şi doamna Miron mi-a zis că mi-aş face şi o pomană cu bieţii chiriaşi dacă le-aş achita datoriile la întreţinere după care să se mute la apartament confort II. Aneta Bărhală (chiriaşa apartamentului scos la vânzare din Micro 17), spunea că are cancer”.

„Am început demersul cumpărării apartamentului, demersuri care nu s-au mai terminat nici astăzi. De fapt, acel apartament a fost o momeală, plătită cu sume imense atât de mine, cât şi de către mulţi alţi cumpărători”.

„Eu una am dat pe rând 500 de milioane în septembrie 2008, iar până în ianuarie 2009 îi dădusem Brânduşei Miron un total de un miliard şi o sută de milioane."

„Unde sunteţi, fraţilor de suferinţă?”

„Poate vă mai amintiţi de povestea mea. Sunt sigură că nu sunt singura care a păţit-o”.

„Unde sunteţi, fraţilor de suferinţă? Am rămas cu o bancă pe 20 de ani, trei ani a câte 13 milioane pe lună şi în următorii 18, câte 18 milioane pe lună”.

„Eu personal am un an de când am făcut plângere penală. Nu i-aş dori doamnei Miron să facă puşcărie, pentru că nu m-ar încălzi cu nimic”.

„Doar îmi vreau banii înapoi. Tuturor păgubiţilor - sper că mă fac auzită şi că ne vom găsi prin intermediul ˝Vieţii libere˝ - nu uitaţi, unde-i unul, nu-i putere”.

Împreună în 2010

La sfatul avocatului său, anul trecut, Brânduşa Miron declara: „În justiţie voi arăta toate dovezile şi se va hotărî atunci de partea cui este dreptatea”.

Cu toate acestea, în martie 2010 iniţiativa Elenei Timofte nu mai este una îndreptată împotriva patroanei de agenţie imobiliară – de acest lucru ocupându-se justiţia.

De această dată, apelul gălăţencei păcălite cu miliarde de lei vechi se îndreaptă către cei aflaţi în aceeaşi situaţie.

O urmă de speranţă îi spune că dacă s-ar strânge cu toţii poate ar avea mai multe şanse.

Oricum, întreabă Elena, la ce le-a folosit, de când a început acest coşmar şi până acum, când se ştiu traşi pe sfoară, că au fost singuri?

Citit 2019 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.