„Trimite o carte peste Prut”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liga Studenţilor Basarabeni (LSB) din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” a iniţiat, împreună cu organizaţia naţională din care face parte, o campanie de strângere de cărţi româneşti pentru a fi donate bibliotecilor din Republica Moldova.

Campania se numeşte „Trimite o carte peste Prut” şi se va derula pe o perioadă extinsă. La Galaţi, LSB are parte de sprijinul Bibliotecii „V.A. Urechia”, unde poate fi colectată orice donaţie din partea gălăţenilor.

„Încercăm să colectăm carte românească de orice fel, literatură română, literatură universală, nu contează, pentru a le trimite bibliotecilor comunale şi şcolare din satele care au mai greu acces la cultura română”.

„Donaţiilor vor fi făcute în special acolo unde există deficit de carte românească”, a explicat unul dintre realizatorii programului, Mihai Creţu, membru al LSB.

Deja Liga a trimis un prim transport de cărţi peste Prut, care a ajuns în satul Speia, raionul Anenii Noi.

„La nivel naţional, s-au trimis până acum peste 3.000 de cărţi. Avem sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului din Republica Moldova, care ni s-a alăturat ca partener în acest proiect”, a mai spus Mihai Creţu.

Aşadar, orice gălăţean care doreşte să doneze cărţi româneşti pentru copiii şi tinerii din Republica Moldova se poate adresa Bibliotecii „V.A. Urechia”, care a promis, prin directorul Ilie Zanfir, că va face de asemenea o donaţie consistentă.

Citit 1474 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.