Fotbaliştii Oțelului au trecut cu brio de examenul de bacalaureat

Fotbaliştii Oțelului au trecut cu brio de examenul de bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Patru jucători de la echipa fanion a orașului au încheiat cu bine perioada liceului, printr-un succes lăudabil la probele de bacalaureat.

Alexandru Nemțanu, Denis Cireș, Andrei Bordieanu și Filip Dima (în foto, de la stânga la dreapta) sunt cei patru jucători legitimați la SC Oțelul Galați care au avut de trecut probele de la bacalaureat de anul acesta. Toți patru s-au descurcat foarte bine și au trecut peste o etapă importantă a vieții lor, așa denumitul examen al maturității. În paralel cu școala, cei patru se descurcă foarte bine și pe terenul de joc. Toți au jucat un rol important în sezonul precedent pentru Oțelul Galați, în Liga a III-a, fiind jucători de perspectivă, de care se leagă speranțele suporterilor într-un viitor mai bun.

As la Informatică

Mijlocașul Denis Cireș, cel care s-a impus ca titular la echipă și care a atras atenția tuturor fanilor gălățeni prin evoluțiile sale foarte bune, a excelat la Bacalaureat la proba de Informatică, cu nota maximă. "Pentru mine, examenul a fost o experiență frumoasă, în sensul că m-am descurcat pentru că m-am pregătit. Media generală a fost 9,80 și sunt mulțumit. Vreau să rămân în Galați deocamdată, să continui cu fotbalul și să mă înscriu la facultate, la ceva legat de informatică. Îmi doresc să ajung cât mai sus și din punct de vedere sportiv, dar nu numai, ci din toate punctele de vedere", a spus Cireș.

Tot cu media generală de 9,80 a încheiat examenul și Andrei Bordieanu, care a dat bacul cu un an mai târziu, din cauza faptului că a pierdut un an școlar, timp în care a fost la Centrul de Excelență de la Târgu Mureș. "Din punctul meu de vedere, examenul a fost ușor pentru cine a învățat. La română chiar a fost foarte ușor, se putea lua. Patru ani nu m-am dus aproape deloc la școală și mi-a fost mai greu, dar în ultimele luni am stat câte trei ore și m-am concentrat numai pe învățat. Mă interesează să merg în continuare cu fotbalul, dar nu mă grăbesc să iau decizii legate de ce urmează. Momentan mă bucur de ceea ce am reușit", a spus Bordieanu.

Preocupați pentru viitor

Dornic de a face performanță cu Oțelul Galați este şi Alexandru Nemțanu, care evoluează pe postul de mijlocaș stânga, dar care n-a neglijat școala și a trecut cu bine peste examenul de bacalaureat. "A fost un test relativ ușor, dar din moment ce îți propui ceva sigur poți să reușești. Cele mai mari emoții le-am avut la română, înainte de examen, pentru că la matematică mă descurc foarte bine. Am de gând să fac o facultate, dar îmi doresc foarte mult să continui cu Oțelul. Dacă ar fi fără fotbal, tot în sport m-aș orienta în carieră", a spus Nemțanu.

Filip Dima a fost cel care a impresionat încă din primele etape ale ediției precedente de campionat, iar acum a mai trecut o etapă importantă a vieții și se pregătește, în principal, de confruntările din viitorul sezon de pe teren. "A fost de dificultate medie, nici foarte greu, nici prea ușor, acum fiecare cu interpretarea lui. Uneori a fost destul de dificil să mergi în paralel cu fotbalul și cu școala, nu primești prea mult sprijin din partea unor profesori și chiar îți vine să te gândești dacă să te lași de fotbal sau nu. Mă bucur că am trecut și peste asta, mă concentrez către viitor acum. Dacă ar fi ceva extra-fotbal, mă tentează zona de mass-media", a spus Dima.

Foarte mulțumit de ceea ce au reușit jucătorii Oțelului s-a declarat și managerul general Cristian Munteanu, care le-a transmis felicitări și sprijin pentru mai departe în carieră. "Sunt foarte bucuros pentru ei, pentru că știu că nu e deloc ușor în România să mergi în paralel la fotbal de performanță cu antrenamente zi de zi și la școală. Țin să-i felicit și să fiu alături de ei în tot ceea ce își doresc pentru viitor. Faptul că au trecut cu brio de bac înseamnă că avem tineri capabili în Galați, iar sportul și Oțelul le pot oferi rampa de lansare pentru un viitor frumos", a adăugat Munteanu.

Altfel, cei patru jucători au testat deja tricourile aniversare de zece ani de la câștigarea campionatului, pe care SC Oțelul le va purta pe toată durata sezonului următor. Acestea sunt și la vânzare, la magazinul oficial de la stadionul "Oțelul".

Citit 3653 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.