Aleşii locali, convocaţi în şedinţă extraordinară

Aleşii locali, convocaţi în şedinţă extraordinară
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Consilierii locali sunt convocaţi astăzi în şedinţă extraordinară on-line, pentru a vota proiecte care vizează predarea unor terenuri către Compania Naţională de Investiţii (CNI) în vederea construirii unor săli de sport şcolare şi modernizarea cu finanţare de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a sistemului de iluminat public pe câteva artere importante ale oraşului.

Școlile Gimnaziale Nr. 29, 22 şi "Constantin Gheorghe Marinescu" ar putea avea săli de sport şcolare construite de CNI, în cadrul unor proiecte-pilot. În şedinţa de marţi, consilierii vor aproba predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației, prin CNI, a terenurilor pe care ar urma să fie edificate aceste săli. De asemenea, Consiliul Local îşi asumă finanţarea cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi.

În iunie 2018, consilierii locali au mai aprobat predarea unor amplasamente către CNI, pentru săli de sport la Colegiile Naţionale "Mihail Kogălniceanu" şi "Vasile Alecsandri", însă niciuna dintre investiţii nu s-a mai concretizat. Ultima investiţie a CNI la Galaţi a vizat consolidarea Sălii Sporturilor, o investiţie care a durat enorm şi cu multe hibe.

Pe ordinea de zi se mai află şi aprobarea costurilor realizării proiectului "Modernizare sistem iluminat public pe bulevardul Marea Unire, strada Brăilei (între Inelul de Rocadă şi bulevardul George Coşbuc), strada Navelor şi bulevardul Oţelarilor (între strada Brăilei si bulevardul Galaţi)". Investiţia, în valoare de 1.883.456,71 de lei, ar urma să fie realizată în cadrul Programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Citit 2308 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iulie 2020 02:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.