Casele nelocuite, vânate de hoţi minori

Casele nelocuite, vânate de hoţi minori
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aşa-zişii infractori "în pantaloni scurţi" s-au dezlănţuit în mediul rural, unde dau spargeri după spargeri, în căutare de bunuri pe care vor să le vândă pentru a face rost de bani. Cu astfel de probleme s-au confruntat, recent, locuitori din două comune din judeţul Galaţi, unde au fost prădate cinci gospdării nelocuite permanent, dar în care proprietarii lăsaseră destule lucruri bune de furat. Cele cinci case se află la Tudor Vladimirescu şi Iveşti şi au fost uşor jefuite de hoţii care au pătruns în interior prin forţarea uşilor sau a ferestrelor. Au sustras astfel, nestingheriţi, scule electrice precum bormaşini, flexuri sau maşini de tuns iarba, în valoare totală de aproape 11.000 de lei, pe care le-au dosit în mai multe locaţii.

În urma sesăzărilor primite, poliţiştii au avut ceva de furcă până să ajungă la posibilii autori, pe care i-au dovedit cu ajutorul mai multor descinderi în locaţiile unde ascunseseră prada. "Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au identificat doi tineri, unul de 18 ani și unul minor, de 13 ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat. În cadrul activităților de cercetare penală din dosare, polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare în localitățile Tudor Vladimirescu și Independența, ocazie cu care au găsit o parte din bunurile sustrase", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Suspectul major a fost reţinut de poliţişti, urmând să fie prezentat magistraţilor, cu propunerea unei măsuri preventive. Ancheta continuă pentru a se stabili dacă suspecţii mai au la activ şi alte fapte de acest gen, rămase cu autor necunoscut, ori dacă din cercul lor mai fac parte şi alţi complici.

Citit 1303 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 02:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.